restafvalcontainer
Lifestyle

De balans binnen een goede relatie

Iedereen wilt natuurlijk dat zijn of haar relatie zo sterk mogelijk is. Een goede relatie kost echter energie en zal altijd energie blijven kosten. Dit is het echter wel waard als je relatie je ook kracht en liefde geeft. Een goede relatie bezit een goede balans tussen de partners. In deze blog bespreek ik hoe je deze balans kan bereiken.

Het huishouden

Binnen het huishouden worden gewoonlijk meer taken uitgevoerd door de vrouw. Dit kan geen probleem opleveren als de vrouw daar geen probleem mee heeft. Vaak zijn vrouwen beter in koken en andere huishoudelijke taken. Vrouwen hebben echter steeds vaker ook fulltime banen en willen als ze laat thuiskomen ook dat er wel eens voor hun gekookt wordt. Elke vrouw en elke man zullen andere dingen niet leuk vinden binnen het huishouden. Wassen, koken, strijken, schoonmaken, de restafvalcontainer aan de straat zetten; allemaal taken die verdeeld kunnen worden. Het is dan ook belangrijk om zoveel mogelijk met elkaar te communiceren en te weten dat je kan doen om de ander te ontlasten.

Rust

Voor een mens is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Als je niet genoeg rust neemt, krijg je stress. Stress levert binnen de persoon zelf, maar ook binnen de relatie veel spanning op. Deze spanning bouwt zichzelf op en komt er dan ineens uit. Dit resulteert waarschijnlijk in een ruzie. Dat is zonde want al die emoties zouden voorkomen kunnen worden. Zodra je merkt dat er irritatie aan het opbouwen is, is het belangrijk dat je hierover communiceert. Als je hierover praat, kan het zonder ruzie worden uitgesproken en wordt je partner ook bewust van de emoties waar je mee zit.
Naast er over te praten, is het natuurlijk nog beter om de spanning te voorkomen. Dit kan dus gedaan worden door genoeg rust in te plannen. Als je partner een avondje tv wilt kijken, kan de ander ontspannen in bad gaan zitten. Maar ook samen ontspannen is belangrijk. Probeer op momenten dat het qua werk iets minder druk is leuke activiteiten in te plannen. Zo kan een weekendje weg de relatie alleen maar versterken en wordt je ook even uit de sleur van het dagelijks leven getrokken. Als je geen tijd hebt om een heel weekend weg te gaan, kan je natuurlijk ook een avondje een leuke activiteit plannen. Zo kan je uit eten of een avondje film kijken of een wijnproeverij doen. Probeer met deze activiteiten echt aandacht aan elkaar te besteden en met elkaar te communiceren. Communicatie is de basis van een relatie.

Gerelateerde berichten

Houd de boel op orde

Emma Maes

Heerlijke koffie op kantoor is essentieel

Emma Maes

Waarom ik de overstap gemaakt heb naar tweedehands fietsen

Emma Maes