12.1 C
Amsterdam
31 augustus 2020
Nieuws

De dam

Deze tijd van het jaar is bijna het mooist in mijn dorp. De lente is in aankomst. Het is nog niet heel warm, maar de kou is achtergebleven in februari. De bladeren komen terug aan de bomen en de dieren komen weer terug in het bos. De komende weken zouden weken van zacht weer worden. De zon gaat schijnen en de regen blijft weg. Ik besloot om samen met mijn vrienden te gaan kamperen in het bos. Ik vroeg aan mijn vader of ik de auto mocht lenen. Deze was groot genoeg voor alle vier de tenten en had four wheel drive. Met de wagen volgeladen vertrokken we naar de bovenkant van de heuvel. De kampeerplek lag vlak naast het stuwmeer. Nadat de auto was uitgeladen konden we de tenten op gaan zetten. Ik had de grootste tent samen met mijn broer. De twee vrienden die mee waren sliepen in kleinere tenten aan de zijkant. Aan de rand van het stuwmeer hebben we stenen geraapt om een cirkel te maken waar het kampvuur in kon. De cirkel van stenen moest er voor zorgen dat het vuur zich niet kon verspreiden. Als laatst maakten we van oude boomstammen een soort banken. Samen met marshmallows kon het relaxen beginnen.

Regen

Opeens, midden in de nacht, kwam de regen met bakken uit de lucht. Gelukkig waren onze tenten waterdicht. De volgende ochtend kwamen we pas uit de tent. Toen ik mijn tent openritste liep het water direct de tent in. Het had zo hard en veel geregend dat het graslandschap een moeras was geworden. De helft van onze spullen waren weggedreven. We volgde het diepste deel van de net nieuwe gevormde stroom en kwam uit bij het stuwmeer. Onze spullen dreven bij de dam. We konden de dam oplopen en onze spullen pakken. Hier zagen we een groot probleem, er zat een scheur in de dam.

Hulp

De dam en het stuwmeer waren niet heel groot, maar groot genoeg om het halve dorp onder water te zetten. Ik belde mijn vader en die ging meteen aan de slag. Met grote graafmachines werden spullen gehaald om de dam te verstevigen. Ook werd aan de stuwmeerkant snel extra grond weggegraven. Hier kon het overtollige water in wegstromen. Iedereen in het dorp was ons dankbaar dat we de scheur op tijd hadden gezien. Als we dit niet hadden gezien waren de gevolgen rampzalig geweest. Met de reparaties leek de dam weer zo goed als nieuw.

Gerelateerde berichten

Waarom een cursus volgen een goed idee is

Emma Maes

Redenen om online mee te doen aan kansspelen

Emma Maes

Handje geholpen met een verbouwing

Emma Maes