servies

Dek je tafel met het mooiste servies

Een zondags ontbijtje, luxe brunchen tijdens de feestdagen of een gezellige avond tafelen met familie en vrienden, je eten smaakt net even wat lekkerder met een mooi gedekte tafel. Naast verlichte kaarsjes en achtergrondmuziek kan het juiste servies hierbij natuurlijk niet ontbreken. 

Aan tafel!

In deze tijd zijn we eigenlijk altijd onderweg, en doen we ook alles onderweg. Nog even in de trein een mailtje beantwoorden terwijl je geniet van je koffie to go. Daarom is het zo belangrijk om ergens op de dag een paar momentjes voor jezelf in te plannen. Dit kan perfect samenvallen met je ontbijtje, lunch of avondeten. Ga er eens echt voor zitten en bespreek de dag met je partner, hond, kat, cavia of gewoon met jezelf. Om een beetje in die flow te komen kun je de tafel dekken met je mooiste servies. Maak er elke dag een feestje van! Je servies hoeft niet persé bij elkaar te passen, mix en match er op los als dat bij je past. De één houdt juist van een strak en minimalistisch interieur, met een ingetogen serviesset terwijl de ander blij wordt van bonte kleuren en verschillende kopjes en borden. Het mooie is, het mag allemaal.

Of toch liever to go

Mocht je nu echt een carrièretijger of een sociaal dier zijn die niet kan stilzitten en het al benauwd krijgt van een avondje me-time, geen nood. Er zijn nu zoveel verschillende soorten servies op de markt zodat je voor elk wat wils kunt vinden. Zelfs voor onderweg. Naast het traditionele servies voor thuis wat meestal van aardewerk of keramiek gemaakt is, bestaan er nu verschillende lunchtrommels en bekers welke niet zo breekbaar zijn en soms zelfs gemaakt worden van gerecycled materiaal. Wat dacht je van een hittebestendige soepbeker, een herbruikbare travel mug van bamboe, een thermosfles waarin je drinken de hele dag koud of warm blijft, of een lunchtrommel compleet met bestek? Zo kun je gemakkelijk thuis je favoriete koffie of thee klaarmaken en meenemen in je eigen herbruikbare beker, samen met een lekker bammetje oude kaas voor in je lunchtrommel. Is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook erg fijn voor het milieu!

Voor ieder wat wils

Of je nu een ware keukenprinses of een echte koekenbakker bent, presenteer je keuken-creaties op een leuk bordje of neem het mee in je eigen lunchtrommel. Zo kan je thuis of onderweg, samen of alleen genieten van je zelfgemaakte baksels, drankjes en gerechten.  

Geef een reactie