laptop

een laptop uit het jaar 0 vervangen

Mijn moeder heeft nog een laptop uit het jaar 0. Ze vond het eerst niet nodig om een nieuwe aan te schaffen want alle dingen die zij op de computer doet, ging prima op “het oude ding”. Toch gaf mijn moeder laatst aan te willen kijken voor een nieuwe laptop, de reden was dat haar huidige laptop echt te traag is geworden. Als zij haar mail wil lezen moet zij minimaal 2 minuten geduld hebben, dat begint haar nu steeds meer te irriteren.

 

 

De juiste laptop vinden

Mijn moeder doet geen ingewikkelde dingen op de computer. Het is eigenlijk een beetje op social media dingen bekijken, af en toe haar mail lezen en de bankzaken doet zij ook op de laptop. Meer doet ze naar eigen zeggen niet. Het heeft dus echt geen zin om voor haar de nieuwste laptop te kopen, alle functies die daar op zitten gaat ze toch niet gebruiken. Foto’s van de camera halen doet zij ook dus er moet wel genoeg geheugen inzitten. Tegenwoordig lukt het menig mens niet eens om het geheugen vol te kijken maar mijn moeder schiet per vakantie ruim 1000 foto’s, gaf zij aan. Mijn moeder is zelfstandig al naar grote winkels geweest om te kijken wat zij eventueel mooi zou vinden, echter raakte zij behoorlijk in de war van alle verkoop medewerkers. Het vervelendste vond zij nog dat eigenlijk de duurste werd geadviseerd. Mijn moeder had wel een asus laptop gezien die zij erg mooi vindt en de prijs beviel haar ook goed.

 

 

 

Geen verkoop medewerkers

Sinds alles via internet gekocht kan worden, kies ik er zelf vrijwel altijd voor om niet meer naar de grote winkels te gaan. Alles via internet bestellen is namelijk vaak voordeliger, je hoeft niet helemaal naar de winkel te rijden want het wordt thuisbezorgd en de garantie via een webwinkel is vaak ook uitgebreider. Nu mijn moeder wel erg graag de asus laptop wilt kopen die zij heeft gezien, besloot ik weer eens online te kijken. Het grappige was dat de asus laptop precies dezelfde was in de winkel en gewoon 60 euro goedkoper bleek te zijn! Mijn moeder gaf akkoord om de asus laptop voor haar te bestellen als ik zeker wist dat het een goede laptop was en dat haar camera hier goed op aangesloten kan worden. Zij heeft namelijk een hele mooie spiegelreflexcamera die verschillende programma’s nodig heeft om de foto’s op de computer te zetten. Gelukkig was dat allemaal mogelijk. Gisteren heb ik de laptop besteld dus we kunnen snel aan de gang om alles te installeren.

Geef een reactie