Nieuws

Reductoren en wormwielkasten voor professionals

Een machine of apparaat is slechts zo goed als de onderdelen die ervoor gebruikt zijn. Dat idee houden wij bij mijn bedrijf steeds in het achterhoofd. Ik ben al jaren actief als elektromonteur en heb geleerd dat ik zonder uitzondering goed materiaal moet gebruiken. Vroeg of laat komt iemand er anders toch achter dat je hebt beknibbeld op de kosten. Niets is zo vervelend als een klagende klant, die weet dat jij oude reductoren of wormwielkasten hebt gebruikt. Daarom bestel ik mijn materiaal altijd bij een erkende leverancier, waar ik ook terecht kan voor advies. Ook ik kom wel eens problemen tegen die ik niet direct kan doorgronden. Dan is het prettig een leverancier te hebben met wie je kunt overleggen. Naast reductoren en wormwielkasten bestel ik hier ook regelmatig elektromotoren, zoals een draaistroommotor. Frequentieregelaars en servobesturingen kan ik hier ook krijgen. Nagenoeg alle essentiële onderdelen voor verschillende soorten aandrijvingen bestel ik hier voordelig, waarna ik ze razendsnel geleverd krijg. Als een onderdeel niet op voorraad is krijg ik het ook direct te horen. Dan weet ik dat ik moet uitkijken naar een alternatief. Meestal kan ik echter direct bestellen wat ik nodig heb en hoef ik mijn eigen klanten ook niet teleur te stellen.

Elektromotor: draaistroommotor en andere motoren

Als ik een elektromotor nodig heb weet ik dat ik kwaliteit nodig heb. De elektromotor is bij veel aandrijftoepassingen één van de belangrijkste onderdelen van de complete machine. Ook hier ga ik voor de kwaliteit van mijn vaste leverancier. Laatst kreeg ik nog een bijzonder model draaistroommotor binnen. Ik kon de motor niet meer repareren en had een nieuwe nodig. Ik verwachtte dat dit model niet meer verkrijgbaar was en zag de bui al hangen, maar dankzij mijn vaste leverancier was het toch mogelijk een oplossing te bedenken. Uiteindelijk kon ik met een moderne draaistroommotor en enige aanpassingen aan de motor toch realiseren wat mijn klant nodig had.

Frequentieregelaars en servobesturingen

Onlangs kwam mijn neef langs bij mijn bedrijf. Hij was op zoek naar frequentieregelaars voor zijn eigen onderneming. Ik raadde hem toen aan bij mijn vaste leverancier te informeren naar deze onderdelen. Frequentieregelaars worden ontzettend veel gebruikt in de techniek, net als servobesturingen. Hij heeft er wekelijks enkele nodig en was op zoek naar een goede leverancier. Hij bedankte me na de tijd uitvoerig want ook hij had goed advies gekregen en was zeer tevreden over de levering. Als ondernemer in de techniek ben je immers afhankelijk van de kwaliteit die jouw toeleverancier je kan geven. Een goede leverancier is dus absoluut geld waard.

Gerelateerde berichten

Origineel feestje geven

Emma Maes

Waarom een cursus volgen een goed idee is

Emma Maes

De dam

Emma Maes