fietsenwinkel
Reviews

Hoe weet je welk soort fiets het beste bij je past?

Ik zag ooit eens een afbeelding voorbijkomen waar alle fietspaden van de wereld rood op werden afgebeeld. Europa was daarbij een rode stip. Als je wat verder inzoomde op Europa werden nog maar drie landen een rode stip en dat waren België, Nederland en Luxemburg. Deze landen zijn echte fietslanden. Er worden meterslange fietspaden aangelegd om ervoor te zorgen dat fietsers veilig van A naar B kunnen oversteken. Van jongs af aan leren we al hoe we moeten fietsen, wat stiekem nog best wel moeilijk is in het begin, en zelfs leden van de regering komen op de fiets naar hun werk. Fietsen is een belangrijk onderdeel van ons leven en daarom mag er best wel een bij stil gestaan worden welke fiets nou het meest geschikt is.

 

Gewoon lekker een stukje fietsen

We kennen ze wel, de gewone fiets. Bijna de helft van de mensen die een fiets heeft bezit deze fiets. Het kan een omafiets zijn, zo simpele fiets met achteruittraprem of een simpele fiets met versnellingen. Maar vergeet ook zeker de transportfietsen niet met een rekje voorop of de retro fietsen met een “retro” look. Deze fietsen zie je voornamelijk bij de jongere generatie en in de stad. Handige om korte afstanden mee af te leggen en ze zien er gewoon nog cool uit. Deze fiets is zeer geschikt als alleen korte afstanden hoeft af te leggen zoals een ritje naar school, treinstation of bushalte of de winkel.

 

Als een raket naar het werk of een zondagje op pad.

Een aantal jaar geleden werd de elektrische fiets naar de markt gebracht. In het begin had deze fiets, eerlijk is eerlijk, stiekem best wel een suffig imago. Vooral de oudere generatie was bezitter en legde er kilometers mee af omdat het zo lekker licht trapt. Maar vandaag de dag zie je steeds meer mensen met een elektrische fiets en dat is niet voor niks. Ben je van nature een flinke doortrapper dan kan je met een elektrische fiets met gemak de 45 km/u aantikken. Het is daarnaast best goedkoop vervoersmiddel in vergelijking met de rest en het mooie, je hoeft nooit in de file te staan. Je ziet tegenwoordig ook veel zakenmensen een elektrische fiets aanschaffen. Een elektrische fiets is namelijk niet duur, bij fietsenwinkel kan je bijvoorbeeld een goedkope elektrische fiets kopen.

 

Voor de echte diehard sportievelingen

Dan hebben we natuurlijk ook nog de sportievelingen onder ons die niet zitten te wachten op een motortje op hun fiets of een simpele fiets voor in de stad. Deze sportievelingen zijn op zoek naar een fiets die hun bij kan benen tijdens de offroad tochten in de bergen of in de bossen. De racefiets en de mountainbikes sluiten daarop helemaal aan. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen om hard of snel te gaan en kunnen wel tegen een stootje.

 

Ben jij er al uit welke fiets bij jou past en wil je een mooie stadsfiets of elektrische fiets kopen? Neem dan snel is een kijkje bij een fietsenspecialist. Fietsenwinkel heeft zelfs een handige tool die jou kan helpen bij het uitkiezen van de perfecte fiets.

 

Gerelateerde berichten

Een Theragun als therapie apparaat voor jouw spieren

Emma Maes

Voortaan geen gedoe meer met geheugen

Emma Maes

Hoe hou je de balans tussen online en offline?

Emma Maes