Lifestyle

Maak je woning opnieuw hedendaags!

Om je woning aan te passen aan de huidige isolatie- en ventilatienormen, moet je misschien heel wat aanpassingen doen. Verlies dan zeker het esthetische niet uit het oog bij je keuzes en geef je woning een moderne aanblik.

Gevelrenovatie

De buitenkant van je woning kan er dan nog wel aanvaardbaar uitzien maar bekijk zeker eens vanop afstand je gevel. Heb je nog raamkozijnen die eerder doen denken aan de jaren 70, 80 of 90 dan is het moment aangebroken om resoluut te kiezen voor een nieuwe look. Bestel nieuwe ramen in een moderne RAL-kleur die aanleunt bij een groene of grijze tint en je bent weer helemaal mee. Ook een keuze voor zwarte ramen zorgt voor een moderne make-over van je gevel. Het totaalplaatje laten kloppen is de boodschap, dus denk op voorhand goed na over de keuzes die je zal maken voor een harmonisch geheel! 

Er zijn vele raamleveranciers op de markt maar kies bij je zoektocht steeds voor kwaliteit. Zo kun je voor je pvc ramen beter kiezen voor een leverancier die al enige ervaring heeft. Zo zal een ervaren vakman ervoor zorgen dat de ramen in de fabriek of in een labo uitgebreid getest worden voor een optimale kwaliteit. Je wilt immers zeker zijn dat ze niet verkleuren of binnen de kortste keren mankementen vertonen die je alweer een hoop geld kosten. Ga dus voor kwaliteitsvolle ramen die bovendien passen binnen je budget.

Binnenrenovatie

Ook binnenin is er mogelijk nog wat ‘finishing touch werk’. Zo kan het plafond wel eens een opfrisbeurt gebruiken. Wanneer je al meer dan vijf jaar de verfborstel niet meer hebt gebruikt, is het naast de jaarlijkse schoonmaakbeurt, geen overbodige luxe om je plafond opnieuw te ‘sauzen’ zoals onze noorderburen dat zeggen. Kies voor een mooie witte kleur voor een strakke look. Wil je het liever iets gezelliger maken, dan kun je maar beter kiezen voor eierschaal.

Eens je nieuwe ramen geïnstalleerd zijn, is ook de raamdecoratie bijzonder belangrijk. Investeer naast nieuwe, kwaliteitsvolle raamkozijnen bijvoorbeeld in lamellen die je ramen alle eer aan doen en zowel binnen als buiten zorgen voor een moderne aanblik.

En dan komt het leukste van allemaal! Je inrichting aanpassen naar de nieuwste trends in interieurland. Heb je niet zoveel budget meer over, wacht dan tot de soldenperiode om een mooie korting te scoren. Of ga voor tweedehands meubelen die je een nieuw leven schenkt met wat verf en leuke details. Velen zijn gecharmeerd door wat oudere spullen met een verhaal die tot leven komen in een nieuwe omgeving. Maak je eigen mix en vorm jouw woning om tot een pareltje!

Gerelateerde berichten

Schadeauto verkopen aan bedrijven

Emma Maes

Vergeet niet om een condoom te gebruiken!

Emma Maes

Voorzie je viervoeter van de beste zorg!

Emma Maes