Reviews

Drie tips voor alle aankomende studenten

Ga jij in september beginnen met je studie? Dan heb je vast veel zin om te beginnen! Ik had dat in ieder geval wel. Eindelijk eens iets anders dan de middelbare school in een hele nieuwe stad: Ik vond het fantastisch. Toch is studeren ook best een uitdaging en dus ook een beetje spannend. Maar wees niet bang, gelukkig zijn er genoeg studenten voor jou geweest om tips te geven. In deze blog geef ik drie handige tips voor aankomende studenten!

Probeer de lesstof meteen bij te houden

Studeren is heel anders dan de middelbare school. Er is niemand meer die checkt of je je huiswerk wel gemaakt hebt. Het is dus allemaal zelfstudie. Hierdoor is het soms verleidelijk om de hele periode te luieren en feesten. Tegen de tijd dat de tentamens eraan komen, heb je daar dan echter enorm veel spijt van. De lesstof is vaak zoveel dat je het niet meer in kunt halen als je een week van te voren begint. Probeer dus echt vanaf week 1 regelmatig de benodigde hoofdstukken te lezen of de opdrachten te maken. Dit scheelt je op lange termijn veel tijd en waarschijnlijk ook herkansingen!

Schaf de juiste materialen aan

In de zomervakantie zul je je waarschijnlijk vast goed voor willen bereiden op je studententijd. Hier hoort ook het aanschaffen van de juiste materialen bij. Wat heb je nou allemaal nodig als je gaat studeren? Eigenlijk is dit helemaal niet zoveel. Met een goede laptop en een aantal collegeblokken kom je een heel eind. Ook is het aan te raden om in ieder geval voor de eerste periode studieboeken aan te schaffen. Dit is niet goedkoop, maar tweedehands kun je vaak wel een redelijke prijs krijgen. Na de eerste periode kun je dan kijken of de boeken nuttig waren en of je ze ook voor de rest van het jaar wil kopen. Een andere tip die ik persoonlijk sterk aanraad, is om een printer aan te schaffen. Zelf studeer ik rechten en moet ik dus vaak lange stukken tekst printen. Op den duur ben je dan een stuk voordeliger af om eens in de zoveel tijd inkt cartridges te kopen dan om altijd op de universiteit te printen. 

Sluit je aan bij een vereniging of commissie

Studeren moet natuurlijk niet alleen maar serieus zijn. De laatste tip raad ik vooral aan voor studenten die naar een nieuwe stad verhuizen. Als je hier weinig mensen kent, is het leuk om bij een studentenvereniging of een commissie te gaan. Op deze manier leer je veel mensen kennen, ook van buiten je studie. Dit zorgt voor heel veel sociale contacten en dit maakt je studententijd helemaal compleet.

Gerelateerde berichten

Waarom flyers onmisbaar zijn voor elk bedrijf

Emma Maes

Waarom een goede klantervaring belangrijk is

Emma Maes

Hoe hou je de balans tussen online en offline?

Emma Maes