schoenen
Fashion

Welke schoenen draag jij het liefst?

De onderkant van een outfit, de comfortabele pasvormen, de kleding voor onze voeten. Schoenen zijn het enige onderdeel van een outfit dat niet vervangen kan worden door iets anders. Voor een trui kan een jurk in de plaats. Een broek kan ook weggelaten worden bij het dragen van zowel een jurk als een rok. Er zijn verschillende soorten schoenen, maar ze kunnen niet ontbreken bij wat voor outfit dan ook. Vandaag gaan we het dan ook hebben over welke soorten er zijn en wat waar schoon bij staat.

Dit valt allemaal onder de term

Aan je voeten kun je een hoop dragen. Laarzen, sneakers, instappers, sandalen, hakken, slippers en alle mogelijke varianten van deze soorten. Welk soort schoenen je graag draagt en hoe je die combineert, verschilt sterk per persoon. Je levensstijl, smaak en comfortzone tellen mee bij het kiezen van het juiste paar schoenen. Veel mensen maken onbewust een keuze en dragen een type schoen veel vaker dan de andere soorten. Zo zie je vaak dat sneaker liefhebbers niet snel een paar nette schoenen aan doen (tenzij de gelegenheid hiernaar vraagt). Hetzelfde geldt voor mensen die een voorliefde voor hakken hebben. Wanneer ze met platte schoenen worden gezien, vragen mensen zich af of ze zijn gekrompen.

Voor als je wél wilt variëren

Het allerleukst is natuurlijk het dragen van verschillende type schoenen. Bij elke outfit en elke gelegenheid past iets anders het best. Om goed te kunnen variëren, moet je wel zorgen voor een hoop verschillende soorten schoenen. dat betekent niet dat je kasten meteen moeten uitpuilen. Als je zorgt dat je van elk type in elk geval een paar hebt, kom je al een heel eind. Wil je het helemaal goed doen? Zorg er dan voor dat je alle schoenen in een basis kleur en een wat opvallendere kleur. Zo weet je echt zeker dat je altijd je outfit afmaakt met het juiste paar.

Waar koop jij ze?

Aan alles is te merken dat het gemak van online shoppen echt de overhand neemt. Veel mensen vinden het makkelijk om gewoon even via een telefoon, laptop of tablet kleding te kopen. Voor sneakers, laarzen en dergelijke is het alleen niet altijd een goed idee. De pasvorm kan nogal verschillen en dat maakt soms dat je echt even moet passen. Het zonde als je op je nieuw bestelde schoenen moet wachten en ze vervolgens niet aan kunt. Na het een paar keer te proberen weet je welke schoenen wel en niet in een andere maat gekocht moeten worden.

Gerelateerde berichten

Hoe jij je kledingkast wat kan opvrolijken

Emma Maes

Welke materialen worden door vrouwen als meeste aantrekkelijk beschouwd bij mannen?

Emma Maes

Laat je voeten eens ademen

Emma Maes