kattenbak
Living

Hoe je eenvoudig vieze geurtjes kan voorkomen

Als er iets is waar ik persoonlijk niet zo goed tegen kan, zijn het vieze geurtjes die in huis hangen. Stel je eens voor: je komt thuis na een lange werkdag. Je gooit je spullen op de eettafel en maakt je weg naar de keuken om te beginnen met koken. Dan ineens word je overspoeld door een naar geurtje. Waar komt het vandaan? Wat kun je eraan doen? Ik ben deze blog gestart, omdat ik zo uitgebreid mogelijk wil zijn. Daarom ga ik je vandaag vertellen hoe je op eenvoudige wijze allerlei vieze geurtjes kan voorkomen. Van een stinkende koelkast tot een kattenbak die een vreemd luchtje heeft: ik behandel het allemaal!

Huisdieren en hun luchtjes

Ik ben een ontzettend grote dierenvriend. Zelf heb ik een hond en een kat. Wat ik echt wat minder leuk vind aan katteneigenaar zijn, is de kattenbak. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jou zit, maar bij mij thuis heeft de kattenbak altijd een bepaald luchtje. Gelukkig ben ik diverse oplossingen tegengekomen. Zo had ik in eerste instantie de verkeerde kattenbakvulling. Bovendien heb ik mijn oude kattenbak vervangen door een gesloten exemplaar. Dat scheelde enorm wat de lucht betreft! De opening van de nieuwe kattenbak zit ook aan de bovenkant. Dit voorkomt dat mijn kat de kattengrind door de hele kamer verspreid. Een echte win-win situatie. Ik heb geen last meer van de vieze geurtjes, mijn kat is blij met de kattenbak én de ruimte blijft langer schoon!

Een ander geurtje waar ik niet altijd heel vrolijk van werd, was de adem van mijn hond. Het is echt een schat van een beestje, maar hij stonk zo ontzettend uit zijn mond. Op verzoek van de dierenarts heb ik hem toen allerlei kluif speeltjes gekocht. In eerste instantie was ik wat sceptisch, maar het werkt wel! De dierenarts heeft me uitgelegd dat die kluifjes eigenlijk de tandenborstels van honden zijn. Als jouw hond ook zo uit zijn bek stinkt, dan raad ik je echt aan om dit ook te proberen. Zeg maar dag tegen die vieze geurtjes!

Vieze geurtjes en eten

Het is trouwens opgevallen dat veel van de vieze geurtjes vaak te maken hebben met eten. Neem bijvoorbeeld de koelkast. Deze kan echt maanden lang stinken als er ooit een dag bedorven eten in heeft gelegen. Niet iedereen heeft natuurlijk tijd om gelijk de hele koelkast schoon te maken. De snelle oplossing is een koelkast ei. Zo’n plastic ei vangt alle geuren op en neutraliseert het. Hangt er in jouw hele huis een geurtje waar je de oorzaak niet van kunt vinden? Leg dan een diep bord of een kom gevuld met schoonmaakazijn op de verwarming. Door de warmte van de verwarming verdampt de schoonmaakazijn langzaam maar zeker. De azijn verwijdert vervolgens alle nare geurtjes in huis. Houd je niet van de lucht van schoonmaakazijn? Doe er dan een beetje citroensap of citroenolie bij. Dat werkt echt!

Gerelateerde berichten

Hoe geef je je thuis een make-over?

Emma Maes

Breng sfeer in je huis met trendy verlichting en slimme schakelaars

Emma Maes

Hoe kies ik de perfecte verlovingsring?

Emma Maes