Living

How to: je woning landelijk inrichten

Heb je het geluk om in een rustige en landelijke omgeving te wonen, dan wil je wellicht dat je huis helemaal blendt in deze oase van rust. Een typisch landelijk huis is gebaseerd om een klassieke hoeve, maar met een moderne touch. Denk maar aan een fermette of een pastorijwoning. Zo’n huis herken je langs buiten aan het gebruik van bakstenen in een natuurlijke kleur, ruwe dakpannen of rieten daken en een houten poort en voordeur. Wil je ook een landelijk interieur? In dit artikel lees je hoe je aan de slag gaat.

Kleuren

In een landelijke woning is wit – op de muren – de kleur die primeert. Vind je dat wit toch te wit, dan kan je kiezen voor gebroken wit of beige om de muren te verven. Ook honing of hoker zijn warme kleuren die je woning een instant gezellige en landelijke stijl geven én die samen passen bij het hout dat je in je meubels zal verwerken. Je moet vooral in gedachten houden dat neutrale kleuren en zachte tinten het best passen bij een landelijke sfeer. A touch of black kan natuurlijk altijd.

Materialen

Hét materiaal bij uitstek voor een landelijk interieur? Hout! Parket kopen is zowat het eerste wat je moet doen voor een warme uitstraling. Een houten vloer past immers perfect bij een landelijke inrichting. Natuurlijke materialen zijn dan ook the way to go. Dat geldt ook voor meubels: kies voor houten exemplaren, maar zorg er wel voor dat de houtsoort niet te zwaar is. Eik kan nogal snel bombastisch worden en dat past dan weer minder goed in een landelijk interieur. Denk ook aan natuurlijke materialen als leer, katoen of een schapenvachtje om het geel aan te kleden. Een lederen sofa met een houten salontafel op een zacht tapijt bovenop je click pvc in houtlook is het perfecte plaatje.

Keuken

De keuken is het hart van het huis en dat is niet anders in een landelijke woning. Het is dan ook belangrijk dat je keuken ook in die landelijke sfeer baadt en zo versmelt met de rest van de inrichting. Heb je er plaats voor, integreer dan een keukeneiland. In dit type keuken is het – alweer – hout dat centraal staat. Deze keuken kies je best in het wit of beige, maar het werkblad kan bijvoorbeeld wel in een zwarte natuursteen. Deze plek moet vooral uitnodigend zijn en een plek om elkaar na een drukke dag in alle rust terug te vinden.

Gerelateerde berichten

Accu tuingereedschap: met gemak tuinieren

Emma Maes

Maak van je badkamer een tropische jungle

Emma Maes

Hoe kies ik de perfecte verlovingsring?

Emma Maes