Living

Maak van je badkamer een tropische jungle

Op zoek naar een productieve hobby? Heb je er dan ooit al aan gedacht om je badkamer in te richten? Wel, dan wordt dit jaar misschien wel eens het jaar waarin je je badkamer omtovert tot een tropische jungle. Wanneer je badkamer wel een make-over kan gebruiken, dan wil je de ruimte liefst vanal ook een beetje opfleuren en het als het ware een geheel laten vormen. Met deze tips geniet jij binnenkort van je eigen spa!

Een van de beste manieren om je badkamer te decoreren is dus het gebruik van planten. Als je geen groene vingers hebt, of als dit de eerste keer is dat je een huis moeten inrichten, kunnen planten als decoratief accent wel niet de eenvoudigste optie zijn. Je moet rekening houden met verschillende factoren voordat je kan beginnen met het plaatsen van planten in je badkamer.

Zorg voor voldoende (natuurlijk) licht

De grootste vraag die je jezelf moet stellen voordat je planten in de badkamer zet: is er voldoende licht in de badkamer? Er moet genoeg licht zijn voor een levende plant om goed te gedijen in deze specifieke ruimte van het huis. Als je badkamer geen of weinig natuurlijk licht heeft, is het niet aan te raden om er een plant in te zetten. Hoewel er planten zijn die goed kunnen gedijen in een omgeving met weinig licht, hebben de meeste planten met een hoge decoratieve waarde meestal voldoende zonlicht nodig.

Pas om met de vochtigheid

Een andere overweging is de waterbehoefte van de plant. Ook moet je rekening houden met de vochtigheid van de kamer. Er zijn decoratieve planten die weinig onderhoud vergen en perfect zijn voor degenen die niet de luxe van tijd hebben om voor planten te zorgen. Aangezien badkamers over het algemeen zeer vochtig zijn, kan je het beste een plant plaatsen die tegen dergelijke omstandigheden bestand is. Je kan nog steeds elke plant gebruiken die je wilt, maar als ze niet gemaakt zijn voor een zeer vochtige omgeving, kan je ze het beste regelmatig vervangen. Met vervangen bedoelen we dat je de plant uit de kamer haalt en vervangt door een andere. Op deze manier krijgen de planten voldoende zonlicht en behoudt je toch decoratie in je badkamer.

Elke plant heeft verschillende behoeften

Kamerplanten kunnen op verschillende plaatsen worden gekocht, zoals tuincentra, supermarkten of een plaatselijke kwekerij. Voordat je iets koopt, moet je er zeker van zijn dat je de specifieke behoeften van de plant kent – hoe vaak moet je hem water geven, hoe vaak moet de plant naar buiten moet om zonlicht te krijgen, of hij meststoffen nodig heeft enzovoort. De informatie staat meestal vermeld op een stokje of een etiket dat aan de pot of de aarde van de plant is bevestigd. Wie bloeiende planten koopt, hoeft zich geen zorgen te maken als de plant bij thuiskomst geen bloemen meer geeft. Verschillende planten hebben bepaalde bloeicycli, dus wacht gewoon tot hij weer gaat bloeien.

Denk goed na over de positie 

Tot slot wil je beslissen waar je deze planten in je ruimte gaat zetten. Boven je bad of ergens naast je douche? Hangende manden zijn een goede optie, maar in sommige hoeken krijgen ze misschien niet genoeg licht. De meest voor de hand liggende keuze is om ze boven op je badmeubel te zetten. Sommige badmeubels bieden echter niet de nodige ruimte. Als je je badkamer volledig gaat verbouwen, kan je overwegen om een badmeubel in de aanbieding te nemen dat groot genoeg is om de planten op te zetten.

Gerelateerde berichten

Ideale tuinmeubelen vinden? Deze 3 tips helpen jou een handje!

Emma Maes

Mouwen opstropen en aan de slag: zelf parket leggen

Emma Maes

Ontdek de verschillende soorten dakbedekking

Emma Maes