accu tuingereedschap
Living

Accu tuingereedschap: met gemak tuinieren

Ik kom nog uit de tijd dat er veel met snoeren werd gewerkt. Met verlengsnoeren dus. Als we de heg wilden snoeien hadden we niet alleen een prima heggenschaar nodig, maar dus ook een lang verlengsnoer. De grasmaaier was helemaal niet elektrisch en bladeren veegden we echt op met de bezem om ze vervolgens in een grote zak te proppen. Tja, tijden veranderen. Nu hebben we accu tuingereedschap en dat maakt het leven van een tuinman of tuinvrouw toch een stuk makkelijker. Bij accu tuingereedschap is er geen gesleep met snoeren meer en het stinkt ook niet zoals de apparaten met een benzinemotor. Dus laat je overtuigen en koop tuingereedschap met een accu.

Die goeie ouwe grasmaaier

Ik ben niet zo heel dol op tuinieren. Dat komt misschien omdat ik het me herinner als zwaar werk. Wij hadden een heggenschaar die waarschijnlijk allang bot was door het vele gebruik. Het knippen van de heg, niet elektrisch dus, was erg zwaar. Ik kreeg er altijd kramp in mijn handen van. En dan was er nog de grasmaaier. Dat was echt een hele ouderwetse, met een grote draaier met de messen eraan. En die rolden we dan voort over het gras, zoals dat toen ging. In het begin, toen we de grasmaaier net hadden, zag je het gemaaide gras nog wel omhoog waaien, maar ook de grasmachine werd botter en naar verloop van de tijd gingen we ons toch afvragen of al dat gezwoeg wel wat opleverde. Toch was het grasmaaien nog niet zo erg. Het ergste was de herfst, als we eindeloos bladeren bij elkaar veegden om het tuinpad maar schoon te houden. We veegden ze op een hoop bij elkaar en dan met stoffer en blik in de zak. Van een bladblazer hadden we nog nooit gehoord.

Accu tuingereedschap: voor je plezier de tuin in

Ik denk dat de tuinman van tegenwoordig het een stuk makkelijker heeft. Met het moderne, lichte accu tuingereedschap is het onderhouden van de tuin bijna een feest. En als je denkt dat je een grote tuin moet hebben voor dit gereedschap; dat is dus niet waar. Ook voor kleine tuinen is er makkelijk hanteerbare accu tuingereedschap. De accumotor wordt steeds krachtiger, het gereedschap blijft zich ontwikkelen. Er zijn nu al motors van 80 volt. Je kunt je bedenken dat jij geen kramp meer in je handen krijgt als je met zulke motors de heg te lijf gaat. Dus aarzel niet en stap over naar accu tuingereedschap. Het maakt jouw leven makkelijker en de tuin mooier.

Gerelateerde berichten

Wat zijn de verschillende stijlen lijsten en welke past het beste bij jou?

Emma Maes

Hoe geef je je thuis een make-over?

Emma Maes

Regel online mooie verlichting in je huis!

Emma Maes