Lifestyle

Geef je cadeau net dat tikkeltje extra!

Wanneer je een cadeautje aan iemand wil geven, wil je natuurlijk dat het volledig af is. Het is dan ook leuk als je je geschenk op een leuke manier kan verpakken of kan inpakken. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden.

Zorg voor leuk verpakkingsmateriaal

Verpakkingsmateriaal is soms net zo belangrijk als het cadeau zelf. Wanneer je heel wat tijd in je geschenk hebt gestoken, zou het jammer zijn als je het gewoon afgeeft in een plastic zak. Kies liever voor een leuk inpakpapier of een leuk zakje waar je je cadeau in kan afgeven. Dan blijft het voor de ontvanger ook nog langer een verrassing wat het eventueel zou kunnen zijn. En wat dacht je van een foppakje te maken? Dat doe je makkelijk door wat dozen van bij het papier te halen en van groot naar klein in te pakken.

Je kan kiezen voor de klassieke papieren zakjes om je cadeau in te steken. Een voordeel is dat ze herbruikbaar zijn en dat ze goed zijn voor het milieu. Echt veel variatie heb je jammer genoeg wel niet in deze zakjes. Je hebt ze in verschillende kleuren, maar daar stopt het ook.

In plastic zakjes heb je vaak iets meer variatie, al zijn deze natuurlijk minder goed voor het milieu. Ze zijn ook wel herbruikbaar en vaak kunnen ze iets meer gewicht dragen dan papieren zakjes.

Ook in inpakpapier heb je heel veel mogelijkheden. Afhankelijk of het bijvoorbeeld voor een kerstcadeau of voor een verjaardagsgeschenk is, heb je verschillende soorten inpakpapier. Ook voor de kleintjes onder ons heb je inpakpapier met een leuke dierenprint op. Er is voor elke leeftijd en elke aangelegenheid wel papier te vinden!

Voeg een persoonlijk kaartje toe

Net zoals bij het inpakpapier, is het ook erg fijn om persoonlijke kaartjes toe te voegen aan je cadeau. Zo kan je een mooi tekstje schrijven of een toffe foto gebruiken bij een felicitatiekaart, of kan je een eigen kaart knutselen om een goede vriendin te feliciteren met de geboorte van haar kindje. Een persoonlijk geboortekaartje is heel leuk, maar een persoonlijk kaartje om dit te vieren, is dat ook zeker! Je kan kiezen uit verschillende vormen en formaten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kaartje in de vorm van een postkaartje, met enkel een voor- en een achterkant, of je kan kiezen voor een mooie foto. Zo’n kaartje kan je ook online bestellen. Een van de grote voordelen hiervan, is dat je altijd een proefdruk kan laten maken. Zo kan je altijd nagaan of het kaartje volledig is wat je wil voordat je ze definitief bestelt. Je kan zoveel dingen aanpassen als je zelf wil en steeds opnieuw een proefdruk bestellen.

Gerelateerde berichten

Tips voor echte ontspanning

Emma Maes

Jägermeister in de zomer? Wel bij DrankDozijn.be!

Emma Maes

Wanneer spreek je van een professionele videocamera?

Emma Maes