Lifestyle

Tip: geld besparen op een iPhone 11

Geld besparen op een iPhone klinkt bijna als een droom. Normaal gesproken zit er een flink prijskaartje aan een nieuwe iPhone. Afhankelijk van het model betaal je al snel honderden euro’s voor een iPhone van Apple. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende alternatieven om te besparen op de aanschaf van een iPhone. Een van deze alternatieven is een refurbished iPhone. Met de aanschaf van een refurbished iPhone bespaar je al snel honderden euro’s op een gereviseerde telefoon. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor dit alternatief en is de markt voor deze refurbished producten flink gestegen. Benieuwd hoe je hier je voordeel uit kunt halen? Lees dan verder.

Een refurbished iPhone, wat is dat precies?

Een refurbished iPhone is een gereviseerde iPhone. De reden dat deze iPhone gereviseerd, anders gezegd gerepareerd, moet worden is omdat de iPhone eerder een eigenaar heeft gehad. Een refurbished iPhone is dus niet nieuw, maar ziet er wel uit als nieuw. Dat een refurbished iPhone er als nieuw uitziet komt door de uitvoerige controle. Hierbij wordt de iPhone op meer dan 50 punten uitvoerig gecontroleerd door experts. Wanneer er een defect onderdeel wordt aangetroffen wordt deze gemaakt of vervangen. Daarna voeren ze nog een laatste controle uit op de vernieuwde onderdelen om zeker te weten dat alles naar behoren werkt. Daarna maken ze de iPhone schoon en zorgen ze ervoor dat de laatste software geïnstalleerd zijn. Wanneer je de refurbished iPhone thuis ontvangt ziet deze er dus niet out en gebruikt uit, maar juist als nieuw.

Is een refurbished iPhone goedkoper dan een nieuwe iPhone?

Ja, een refurbished iPhone is goedkoper dan een nieuwe iPhone. Dit komt natuurlijk doordat deze iPhone al eerder een eigenaar heeft gehad, en niet meer gloednieuw is. Hoeveel geld je bespaard is afhankelijk van welke iPhone je wilt komen. Neem bijvoorbeeld een iPhone 11, in de winkel betaal je hier gemiddeld €809 voor. Bij een refurbished leverancier betaal je maar €599,- voor een iPhone 11 met de product conditie als nieuw. Hierdoor bespaar je gemakkelijk meer dan €200 als je kiest voor een refurbished iPhone 11.

Wat is het verschil tussen een refurbished iPhone en een tweedehands iPhone ?

Veel mensen vragen zich dit af. Logisch, want op het eerste oog lijken deze twee begrippen erg op elkaar. Echter is wel degelijk verschil tussen een refurbished iPhone en een tweedehands iPhone. Wanneer je een tweedehands iPhone koopt, via bijvoorbeeld marktplaats, koop je het product van een particulier. Hierdoor weet je nooit precies wat de daadwerkelijke staat van het product is en zit er vrijwel nooit garantie op. Je kan natuurlijk altijd geluk hebben, maar in veel gevallen valt de aankoop uiteindelijk tegen. Je kunt de aankoop dan niet meer ongedaan maken, waardoor je het geld direct kwijt bent. Bij refurbished producten ligt dit gelukkig heel anders. Je koopt je refurbished iPhone bij een webwinkel of refurbished leverancier. Hierdoor heb je altijd bedenktijd, retourrecht en een garantietermijn van minimaal 2 jaar. Bij een webshop als refurbished.be heb je zelf 3 jaar garantie op je aankoop! Wanneer de refurbished iPhone na ontvangst onverhoopt niet bevalt of niet voldoet aan de eisen is er dus altijd een mogelijkheid om van de koop af te zien. Zo weet je zeker dat je een veilige aankoop doet en dat je altijd op de hoogte bent van de staat van het product.

Gerelateerde berichten

Welke soort cannabis heb je nodig voor welk effect?

Emma Maes

Welke leuke activiteiten doet uw gezin meestal op het weekend?

Emma Maes

Geef je cadeau net dat tikkeltje extra!

Emma Maes