Nieuws

Het aanschaffen van een motor, dat doe je zo

 

Heb je onlangs je motorrijbewijs gehaald en wil je nu een mooie nieuwe motor kopen? Dan zul je rekening moeten houden met een aantal zaken. Bedenk van tevoren bijvoorbeeld wat voor een motor je graag wil hebben en wat het budget is. Vervolgens kun je overgaan tot de aanschaf. 

Motor uitkiezen

Heb jij al een voorkeur voor een specifiek merk? Dan kun je online eens gaan zoeken naar dit merk om te kijken welk model jij het mooiste vindt. Bedenk ook welke kleur je zou willen, of misschien wil je wel een speciale uitvoering. Je kunt natuurlijk ook eerst kijken naar het huidige aanbod en dan een selectie maken. Bekijk verschillende websites of ga naar een motorwinkel om zo de beste keuze te kunnen maken. 

Budget

Bij het uitkiezen van een motor die bij jou past is het ook niet geheel onbelangrijk om rekening te houden met de kosten. Misschien wil je je motor omnium verzekeren en zitten hier ook wat kosten aan vast, daarnaast dien je ook nog belasting te betalen en moet je benzine kunnen betalen. Houd dus ook rekening met de maandelijkse kosten, in plaats van enkel de aanschafprijs. Je kunt ervoor kiezen om te sparen totdat je jouw droommotor hebt of gewoon wachten totdat je er eentje tegenkomt die je kunt betalen. Een andere optie is het afsluiten van een lening voor deze aankoop.

Kopen

Heb je een motor gevonden waar je enthousiast van word? Dan is het tijd om je interesse te laten blijken. Neem contact op met de verkoper en ga langs voor een proefritje. Indien het een tweedehands motor is is het belangrijk om rekening te houden met eventuele gebreken. Neem eventueel iemand mee die verstand heeft van technische zaken op het gebied van motoren om te controleren of alles in orde is. Het zou zonde zijn als je een motor koopt waar van alles mis mee blijkt te zijn. Indien er een paar mankementen zijn en de verkoper dit aangeeft hoeft het niet erg te zijn, je kunt er dan voor kiezen dit te laten repareren. Zorg er in elk geval voor dat je er altijd een goed gevoel bij hebt.

Conclusie

Kies een motor uit, maak een proefritje, koop hem alleen bij een goed gevoel en sluit direct een motorverzekering af. Neem vooral de tijd om de beste motor uit te zoeken die bij jou en je budget past.

 

Gerelateerde berichten

Tips om op een juiste manier whiskey te drinken

Emma Maes

De dam

Emma Maes

Origineel feestje geven

Emma Maes