Nieuws

Geschiedenis en do’s en dont’s van de Polo Shirt

Een mode trend die al jaren meegaat is de polo. De prachtige kruising tussen een t-shirt en een overhemd is altijd geschikt op kantoor of in je vrije tijd. Lees hieronder hoe de polo is ontstaan en wat je absoluut wel en juist niet moet doen als je een polo draagt.

Polo shirts en sporten

Polo shirts en sporten gaan hand in hand. Op de een of andere manier heeft een polo een sportieve uitstraling weten te veroveren. Dit komt namelijk door de ontstaansgeschiedenis van de polo. Tennisser Henry Lacoste rolde zijn mouwen op om een potje tennis te kunnen spelen. Dit werkte voor hem zo goed dat hij later zijn mouwen er geheel afhaalde en de polo was geboren. 

In je broek stoppen of er overheen? 

Als het gaat om instoppen of over de broek, zijn er enkele zeer eenvoudige regels die moeten worden gevolgd. Als je je polo zonder jas draagt, stop je shirt dan niet in je broek, tenzij je een professionele golfer bent. Het werkt echt niet! Dat gezegd hebbende, als je een jas draagt ​​met de polo eronder, kun je het voorste deel van het shirt een beetje instoppen, zodat het je riem gedeeltelijk bedekt. Dit ziet er stijlvol uit omdat het de look verbreekt zonder dingen te overdrijven. Oh, en als het gaat om logo's dan is klein mooi. Kies voor een klein, subtiel logo of vermijd helemaal.

De do’s en dont’s als het op polos neerkomt

Do: Draag een getailleerd poloshirt, maar maak het niet te strak. Als je merkt dat er veel slap materiaal op je lichaam zit, ga dan zeker voor een kleinere maat. Poloshirts van goede kwaliteit zijn gemaakt van lichtere materialen zoals katoen, dus ze moeten mooi over je lichaam vallen zonder te veel knobbels en stoten te vertonen!

Don't: Draag er niets onder. Poloshirts zien er het beste uit op de huid. Bovendien blijf je in warmere klimaten op deze manier veel koeler. Vesten en hemdjes zijn een compleet 'nee-nee'. Het dragen van iets eronder garandeert vrijwel zeker dat overtollig materiaal onder je mouw wegglijdt of bij de kraag kreukt.

Do: Pas uw keuze aan uw lengte aan. Over het algemeen mag de staart van een poloshirt niet verder hangen dan halverwege je achterste. De tennisstaart-look van het verleden is absoluut niet de juiste keuze in het dagelijks leven – daar kunt u meneer Draper op vertrouwen!

Don’t: Draai de kraag van het poloshirt niet om. Ooit. Je kraag laten knappen werkt alleen als je een tiener bent, dus als je je zorgen maakt over zonnebrand en je nek wilt beschermen, doe dan wat extra zonnebrandcrème op, maar gebruik je poloshirt niet als zonnescherm.

Gerelateerde berichten

Redenen om online mee te doen aan kansspelen

Emma Maes

Duurzame kantoormeubelen bieden vele voordelen

Emma Maes

Maak kerst nog specialer met zelfgemaakte kerstkaarten

Emma Maes