Fashion

Het perfecte overhemd shoppen

 

Als je op zoek bent naar een perfect overhemd, dan kun je kijken naar meerdere details. Naast het design van een overhemd is het natuurlijk belangrijk dat het overhemd prettig zit. Wanneer je naar overhemden gaat kijken dan kun je verschillende soorten pasvormen vinden. Alles van zeer strak tot zeer wijd is verkrijgbaar. Als je bij merken zoals Ledub gaat kijken dan kun je bij de omschrijving kijken naar de maten en pasvormen. Wanneer je naar het perfecte overhemd gaat shoppen kun je ook kijken naar de afwerking van de mouwen, het type kraag en het soort stof. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat een overhemd prettig zit en dat je er representatief uit ziet. 

De pasvorm van een overhemd 

Een overhemd met een goede pasvorm is natuurlijk het belangrijkst. Je kunt overhemden vinden van zeer strak tot zeer wijd. Alle pasvormen daartussen zoals strak, enigszins strak, normaal, enigszins ruim en ruim kun je bij merken zoals Ledub vinden. Daarnaast is het materiaal belangrijk. Een overhemd van 100% katoen zit zeer luchtig. Naast regulier katoen, kun je ook kiezen voor een katoenen overhemd met stretch. Tricot is tevens katoen, maar is anders geweven. Wanneer je een overhemd zoekt die luchtig zit zoals een t-shirt, dan is tricot ideaal. Naast tricot is linnen ook een luchtige stof. Een luchtige overhemd gemaakt van katoen gecombineerd met linnen is heerlijk voor op warmere dagen.

Een perfect overhemd vinden

Naast de pasvorm en het type materiaal kun je nog veel meer uitzoeken als je een perfect overhemd wilt vinden. Natuurlijk zijn overhemden in veel kleuren te verkrijgen met leuke details. Merken zoals ledub hebben dan ook veel verschillende soorten overhemden. Je kunt ook kijken naar andere details. Denk aan de afwerking van de mouwen en kraag. Een semi spread kraag kan bijvoorbeeld fijn zijn wanneer je een kraag wilt die niet te strak zit. Een haifisch kraag is ook geschikt voor avondkleding door de das met dubbelvoudige windsor knoop. Voor een perfect overhemd is de mouw ook zeer belangrijk. De pasvorm van de mouw moet goed zijn en de lengte. Controleer bij een nieuw merk dan ook altijd het maattabel om dit te controleren.

Een perfect overhemd vinden

Daarnaast is het handig om te kijken wat je belangrijk vindt. Sta je de hele dag in pak dan is het fijn om te kijken naar een overhemd die netjes aansluit op je pak. De mouwen en kraag is hierbij ook zeer belangrijk om representatief over te komen. Als je bijvoorbeeld veel in de auto zit. Dan kreukt een overhemd natuurlijk snel bij de rug. Bepaalde stoffen met meer rek zoals tricot zijn strijkvrij. Dit is dan zeker de beste keuze.

Gerelateerde berichten

Witte dames schoenen met sleehak

Emma Maes

Hoe jij je kledingkast wat kan opvrolijken

Emma Maes

Pssst, de lente is in zicht!

Emma Maes