Lifestyle

Vergeet niet om een condoom te gebruiken!

Seks brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt een vrijpartij ervoor dat bepaalde gelukshormonen vrijkomen. Daarnaast helpt het bij het voorkomen van een aantal ziektes en is het daarnaast ook erg prettig om intiem te zijn met een persoon waartoe jij je aangetrokken voelt. Echter, naast de vele voordelen zitter er ook een aantal risico's verbonden aan seks. Deze risico's kun je beperken door op een verantwoordelijke manier van seks om te gaan.

Ongewenste situaties door onverantwoordelijke seks

Seks behoort bij de meeste volwassenen tot een van de leukste momenten van de week. het is iets om naar uit te kijken en kan een slechte dag weer goed maken. Echter, wanneer seks op een onverantwoorde manier gebeurt, kan dit na verloop van tijd zorgen voor vervelende situaties. Zo kan vrijen zonder condoom zorgen voor het overdragen van ziektes, maar daarnaast ook voor ongewenste zwangerschappen. Als je regelmatig van bedpartner wisselt en je graag wilt voorkomen dat je een geslachtsziekte oploopt, is het sterk aan te raden om een condoom te gebruiken.

De pil kan een slechte invloed hebben op het humeur

Niet elke vrouw vindt het prettig om de pil te slikken. Dit heeft onder andere te maken met dat de pil ervoor zorgt dat de hormoonhuishouding verandert. Dit resulteert in sombere dagen en soms ook acné. Het is begrijpelijk dat niet elke vrouw op deze problemen zit te wachten en een man hoort hier vrede mee te hebben. Als je als vrouw last hebt van klachten door de pil, is het wellicht een optie om weer over te stappen naar condooms. Condooms kosten niet veel geld en er zijn diverse soorten te krijgen. Het is zeker de moeite waard om het uit te proberen en als het echt niet werkt, kun je altijd nog kiezen voor de pil, een staafje of een spiraal.

Condooms kun je via het internet bestellen

Als je het niet prettig vindt om condooms in de winkel te kopen, kan je er ook voor kiezen om condooms te bestellen via het internet. Er zijn een aantal grote sites met een ruim assoritment waarbij je voor weinig geld veel condooms kunt bestellen. Een ander groot voordeel van het bestellen van condooms is dat ze vaak al de volgende dag geleverd worden en je de deur dus niet uit hoeft. 

Als een bepaalde condoomsoort niet prettig is, betekent dit niet dat condooms over het algemeen niet fijn zitten. Probeer in dat geval eerst een aantal andere condooms uit voordat je de conclusie trekt dat je liever geen condoom gebruikt.

Gerelateerde berichten

Plastische chirurgie, iets voor jou?

Emma Maes

Twee manieren om jouw huis een leuke pop of colour te geven!

Emma Maes

Welke leuke activiteiten doet uw gezin meestal op het weekend?

Emma Maes