Bali rondreis
Travel

Veilig voorbereid op jouw rondreis Bali

Bereid je voor op je rondreis Bali op het vlak van gezondheid en denk goed na over waar je heen gaat. Een van de aandachtspunten hierbij is het reizen naar apenparken. Dus als je van plan bent om een ​​apenpark te bezoeken en je weet dat van tevoren, zorg dan dat je jouw hondsdolheid preventieve profylaxe hebt geregeld door je huisarts of reisgeneesmiddelen service voordat je gaat. Zorg ervoor dat je al jouw vaccinaties en immunisaties hebt geregeld en zorg ervoor dat je medisch fit bent voordat je vertrekt.

Tips rondom voedselveiligheid

Ga zeker op pad naar de markt en ga dingen doen zoals het eten van straatvoedsel, maar ik zou zeker aanraden eten te eten dat ze in jouw zicht voor je voorbereiden, niet iets wat ze ergens achterin gaan halen en voor je terugbrengen.

Voedsel dat echt gaar is, is erg belangrijk. Dat zal helpen voorkomen dat je door voedsel overgedragen bacteriën binnenkrijgt. “Bali Belly” is een informele term die gastro-enteritis beschrijft. Het is een infectie of ontsteking van het maag-darmkanaal. Meestal van bacteriële of virale oorsprong. Het manifesteert zich door vaak koortsachtige ziekte. Koorts, diarree en braken kunnen ervoor zorgen dat je je erg onwel voelt en het wordt gemakkelijk gevangen en het is endemisch in het gebied.

Medicatie om mee te nemen

Ik zou zeker aanraden om anti-diarree medicatie in te nemen en je kunt dat van je apotheker halen voordat je naar Bali gaat, zodat je weet dat het de juiste medicatie voor je is. Soms zijn antibiotica geschikt en als je weer naar je huisarts gaat voordat je op reis gaat, kunnen ze je een recept geven om mee te nemen. Zo hoef je dat niet pas uit te proberen terwijl je al op je rondreis bent.

Overige tips

Terwijl je door Bali reist, denk ik dat een van belangrijkste manieren om gezond te blijven echt goede handhygiëne is. En dat zijn dingen die je sowieso thuis zou doen. Handen wassen nadat je naar de badkamer bent gegaan, voordat je iets eet. Ik zou zeker aanraden flesjes water te drinken als je daar toegang toe hebt. En als je dat niet hebt, maar je hebt de faciliteiten waar je verblijft, raad ik aan om je water minstens een minuut te koken en het dan te laten cool voordat je het drinkt.

Een van de grote dingen daar is methanol-opname, dus let op de lokale sterkedrank. Alleen drinken, bijvoorbeeld bier of alcohol, als het in flessen of blik zit. Vermijd drinken uit emmers. Soms zijn zelfs de minibars namaak en dat is vervelend en dat zal grote schade aanrichten, wanneer je je hiervan niet bewust bent.

Gerelateerde berichten

Alles wat je moet weten over het weer op Tenerife

Emma Maes

Op reis met de fiets: plan je vakantie!

Emma Maes

Op vakantie naar Antalya!

Emma Maes