Travel

Op vakantie naar Antalya!

Alhoewel de komende maanden er nog erg zover uit zullen zien, hopen we er toch stiekem op om aankomende zomer wel op vakantie te kunne gaan. Wereldwijd zijn we massaal bezig met vaccineren, houden we ons aan de maatregelen, waardoor de kans dat ze luchthavens langzamerhand weer open kunnen. In dit blog zullen we je meer vertellen over Antalya en hoe je de voordeligste vliegtickets kunt bestellen!

Vliegtickets boeken naar Antalya

Vliegtickets Antalya boek je, omdat het simpelweg een fantastische en zeer vermakelijke  stad is. De azuurblauwe zee lonkt in combinatie met de warme zonnestralen die op je huid zullen schijnen. In de stad vind je een rijke geschiedenis, waar je vele rondleidingen en excursies kunt volgen. Tegenwoordig kun je gemakkelijk vliegtickets Antalya boeken, waardoor je zeer voordelig een bezoek kunt brengen aan de mooie Turkse stad. Laten we eens kijken naar de bezienswaardigheden!

Een mooi vakantieland

Antalya is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Nederlanders en andere mensen uit Europa en de rest van de wereld. Antalya ligt aan de zuidwestkust van Turkije en behoort de gehele zuidwest kust tot het meest populaire vakantiegebied van toeristen. Het mediterrane zeeklimaat zorgt voor warme zomers en milde winters, waardoor je het gehele haar een bezoek kunt brengen aan dit fantastische vakantiegebied. 

De luchthaven van Antalya

De luchthaven van Antalya is een middelgroot vliegveld en is deze zo’n 10 km van de stad Antalya gevestigd. Vanaf de luchthavens in Nederland, Amsterdam Schiphol, Rotterdam of Eindhoven, zul je binnen 4 uur tijd in Antalya arriveren. Vanaf hier kun je gemakkelijk een bus of taxi gebruiken, die je naar je vakantiebestemming zal rijden. Met een all-inclusive pakket zal het vervoer voor je geregeld worden, waardoor je zorgeloos zult arriveren op je vakantiebestemming.

Kaleiçi, het oude centrum van Antalya

Tot de Tweede Wereldoorlog was Antalya niet groter dan het oude centrum, Kaleiçi. In het oude centrum staan de huizen zeer dicht op elkaar, zijn de straten smal en kan de zon hier maar met moeite doorheen schijnen. 

In het oude centrum steekt de 38 hoge minaret boven de stad uit. De miranet is van de Yivli Minare Moskee, welke in 1230 is gebouwd en in 1373 volledig is gerenoveerd.

Ook de oude Romeinse haven is een belangrijk onderdeel van dit stadsdeel van Antalya. De haven is ingesloten door de hoge stadsmuren en is de haven daardoor alleen te voet bereikbaar. Het is een leuke excursie om een wandeling te maken, waar je ook halverwege een pauze kunt nemen en de mogelijkheid hebt om verse vis te eten in de haven!

De Düden watervallen

De laatste bezienswaardigheid die we graag nog even willen toelichten voor een vakantie in Turkije, Antalya. De zeer bekende Düden watervallen liggen ongeveer 10 km buiten Antalya en zijn deze watervallen zo’n 28 meter hoog. Achter de waterval bevindt zich een grot, waar je het gekletter van de waterval erg mooi kunt zien en horen.

Verder zijn er nog veel meer bezienswaardigheden te zien in Antalya, zoals eeuwenoude ruïnes en meer. Je kunt de vliegtickets antalya nu erg voordelig boeken, maar zullen we toch nog even moeten wachten voordat we daadwerkelijk weer het vliegtuig in mogen. Zoek wat informatie op over bezienswaardigheden die je graag wilt zijn, zodat je een erg mooie, relaxte en ook een actieve vakantie zult beleven in de mooie stad!

Gerelateerde berichten

Goed voorbereid op wintersport

Emma Maes

Alles wat je moet weten over het weer op Tenerife

Emma Maes

Veilig voorbereid op jouw rondreis Bali

Emma Maes