Reviews

Waarom een game bureau voor iedereen geschikt is

Wist je dat een game bureau al lang niet meer alleen door fanatieke gamers wordt gebruikt? De reden daarvoor is dat het een ontzettend ergonomisch bureau is, waaraan je zowel prettig kunt gamen als werken of lezen. Een game bureau is een wat uitgebreider bureau dan een normale variant, waardoor je altijd meer dan genoeg plek hebt voor al je benodigdheden. Er zit vaak een opzetstuk op waar je je beeldscherm op kunt zetten, zodat je kunt werken zonder schuin omlaag te hoeven kijken. Dit is namelijk heel erg slecht voor je nek, zeker als je het urenlang achter elkaar doet. Je kunt dan last krijgen van hoofdpijn doordat je constant aan de banden en pezen in je nek trekt. Een game bureau is de perfecte oplossing, want daarop staat je scherm op ooghoogte.

Altijd genoeg plek voor je toetsenbord

Bijna alle game bureaus zijn voorzien van een extra plank onder het werkblad. Deze plank is bedoeld voor je toetsenbord en je muis, maar je kunt er natuurlijk ook je game-benodigdheden op zetten, zoals je joystick. Op die manier kun je je armen gewoon laten rusten terwijl je gamet of werkt, wat goed is voor de doorbloeding. Bovendien kun je deze plank als je klaar bent gewoon weer onder het bureaublad schuiven. Je hebt dan ruimte om andere dingen te doen, zoals notities maken, een boek lezen of een puzzel maken. Een game bureau levert deze extra ruimte, of je hem nu daadwerkelijk gaat gebruiken om aan te gamen of hem simpelweg voor je werk wilt aanschaffen.

De beste houding is 100% ergonomisch

Of je nu een fanatieke gamer bent of verslaafd aan je werk, een goede zithouding is van groot belang. Je kunt nog net zo’n goed game bureau hebben aangeschaft, maar als jij onderuitgezakt aan het bureau zit heeft dat natuurlijk geen zin. Het is belangrijk dat je rechtop zit, en dat betekent tevens dat je een goede bureaustoel zult moeten aanschaffen. Een goede bureaustoel is in hoogte verstelbaar, heeft een leuning die ietwat meebeweegt met je rug, en als je dat prettig vindt ook armsteunen. Deze laatsten zijn overigens niet zo fijn als je een game bureau hebt waar een extra plank voor het toetsenbord onder zit. De armleuningen zullen dan immers niet onder het bureau passen, waardoor je de stoel waarschijnlijk niet ver genoeg kunt aanschuiven. Houd daar dus rekening mee als je een bureaustoel koopt.

Gerelateerde berichten

Een Theragun als therapie apparaat voor jouw spieren

Emma Maes

Drie tips voor alle aankomende studenten

Emma Maes

Een flitsend feest is zo geregeld

Emma Maes