Travel

Alles wat je moet weten over het weer op Tenerife

Verschillende vakantiebestemmingen bezoeken we voornamelijk vanwege het weer. Tenerife is één van de vakantiebestemmingen waar je altijd op zonvakantie kunt gaan. Voordat je op reis gaat wil je daarom ook altijd weten met welke temperaturen je te maken krijgt tijdens jouw reisperiode. Het weer op Tenerife kan immers van belang zijn voor het inpakken van jouw koffer, maar ook om de beste periode voor jouw reis uit te zoeken. Wil je veel zon? Dan moet je de juiste maanden uitkiezen. Dit zorgt ervoor dat jij altijd de beste vakantie hebt. Meer over het weer op Tenerife lees je daarom in onderstaande informatie.

Het weer op Tenerife voor zonliefhebbers

Tenerife is één van de populairste eilanden voor vakantiegangers. Het Canarische eiland kent ieder jaar meer dan 10 miljoen bezoekers. Er zijn namelijk veel bezienswaardigheden te zien. Denk daarbij aan de hoogste berg van Spanje, vulkanische lavagebieden en mooie zandstranden. Het weer op Tenerife heeft ook te maken met de populariteit. Zonliefhebbers gaan hier het gehele jaar door veel plezier beleven. Het zuidelijkste deel van het eiland heeft namelijk op iedere dag van het jaar zon, waarbij het gemiddelde aantal zonuren tussen de 9 en 10 uur per dag ligt. Voldoende tijd om een bruin kleurtje te krijgen en te genieten van de heerlijke temperaturen. Het zeewater zal hierdoor gedurende het jaar ook tussen de 20 en 25 graden Celsius liggen.

De beste maanden ontdekken bij Bestereistijd.be

Het weer op Tenerife is echter niet alleen goed voor liefhebbers van het strand. Ook wandelaars zullen hier namelijk veel plezier aan beleven. Je kunt veel activiteiten ondernemen, zoals wandelen in de bergen. Het is goed om per maand te bekijken wat de beste temperaturen zijn voor jouw activiteiten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op Bestereistijd.be te kijken. Bestereistijd.be geeft precies aan in welke maanden je het beste kunt reizen. Van mei tot en met december vind je goede temperaturen met weinig neerslag vinden. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 23 graden Celsius, wat prima is voor de gemiddelde vakantie.

Een goede voorbereiding voor iedere vakantie

Als je bij Bestereistijd.be de juiste temperaturen gevonden hebt, kun je van hieruit direct jouw vakantie plannen. Je weet immers wanneer je alles uit jouw reis kunt halen en de verschillende activiteiten met goed weer kunt ondernemen. Het weer op Tenerife zal daarbij altijd bijdragen aan de fijne tijd die je op het eiland gaat krijgen. Of je nu voor een vakantie met veel strandbezoeken gaat, of toch liever naar een actieve vakantie wil kijken, op het Canarische eiland heb je alles wat je jezelf maar kunt wensen. Je bereidt je vakantie hiermee dus goed voor.

Gerelateerde berichten

Op reis met de fiets: plan je vakantie!

Emma Maes

Veilig voorbereid op jouw rondreis Bali

Emma Maes

De vijf leukste bestemmingen voor een stedentrip in 2022

Emma Maes