Living

5 Essentials in een hedendaagse keuken

Om een lekker diner op tafel te krijgen, brengen we alvorens het tafelen heel wat tijd door in onze keuken. Maar door een drukke work-life balans en kinderen met vele hobby’s, hebben we die tijd vaak niet. Gelukkig laten enkele moderne nieuwigheden het klaarmaken van je diner een stuk vlotter verlopen. Denk hierbij aan een keukenrobot en een airfryer. Als we eerlijk zijn, zijn we allemaal wel fan van zo’n technologische snufjes die het koken vergemakkelijken, niet? Reden te meer om de volgende 5 essentials in huis te halen. 

1. Inductie kookplaat: verspil geen energie

Het gebruik van aardgas is al lang niet meer van deze tijd. Investeer daarom in een inductie kookplaat. Hiermee bereid je je maaltijd een pak efficiënter en hygiënischer. Alle energie gaat namelijk direct in de pan en wordt hierdoor niet verspild. Eens je de pan van de kookplaat haalt, is deze bovendien onmiddellijk weer koud. Zo is deze een stuk veiliger met kinderen in huis, en loop je geen risico op een vlam. 

2. Keukenrobot: 3 functies in 1 apparaat 

Alle handige functies als roeren, kloppen en kneden in één apparaat? Schaf een keukenrobot aan. Hiermee bereid je in no-time de lekkerste desserts en andere zaken, zonder al te veel afwas achteraf. Daarnaast nemen verschillende apparaten geen onnodige ruimte meer in van je keuken.  

3. Airfryer: compacte oven

Je ziet hem tegenwoordig in elke moderne keuken: de airfryer. Een handige, compacte oven waarmee je aan de hand van lucht van zelfgemaakte frietjes tot ovensnacks bakt. Olie en bakpapier zijn overbodig, het enige wat je hoeft te doen is de temperatuur instellen en drukken op de startknop. 

4. Plastic bakpapier: goed voor het milieu

Maak je je gerechten toch liever in een grote oven klaar? Dan heb je wellicht regelmatig bakpapier nodig. Het vervelende is dat dit op raakt, en je daarom steeds opnieuw een rol moet kopen. Bovendien is steeds een nieuw vel papier vervuilend voor het milieu. Die nadelen vermijd je met plastic bakpapier. Na het bakken was je het simpelweg af waardoor je het kan hergebruiken voor een volgende baksessie. 

5. Pastamachine: draai pasta als een echte italiaan

Niets makkelijker dan pasta koken die je even geleden in de supermarkt hebt gekocht. Maar hoe dan ook, zal deze nooit even lekker smaken als slierten gedraaid van zelfbereid deeg. Met een pastamachine draait elke beginner zijn eigen tagliatelle als een echte Italiaan. Niet iets wat iedereen in zijn keuken heeft staan, maar dus wel een essential voor moderne koks.

Gerelateerde berichten

Hoe een verbouwing voor meer ruimte in huis kan zorgen

Emma Maes

Hoe je eenvoudig vieze geurtjes kan voorkomen

Emma Maes

Verhuizen? Zo gepiept met deze tips

Emma Maes