Living

Je eigen man cave creëren

Plekje voor jezelf

Je bent getrouwd en woont nu samen met je vrouw. Of zelfs daarvoor al ben je gaan samenwonen met je vriendin. Het is natuurlijk een bekende grap in vele sitcoms en films dat mannen graag een mancave willen in het huis. Een kamer volledig voor zichzelf waar ze alle dingen hebben die hun vrouw liever niet in de inrichting van het huis wilden. Een plekje helemaal voor zichzelf. Natuurlijk is het een cliché maar toch merken veel mannen dat het idee stiekem wel erg aantrekkelijk is. Een mancave is een plek om even tot rust te komen en een aantal speeltjes te hebben die mannen graag willen.

In dit artikel bespreek ik een aantal dingen die absoluut een plekje moeten krijgen in je mancave. Een van de belangrijkste dingen is natuurlijk een grote televisie. Je wilt namelijk films kunnen kijken maar nog belangrijker, videogames kunnen spelen op je videogame console. Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt is het waarschijnlijk het beste om een TV beugel te gebruiken om je tv op te hangen. Dit geeft ook meer wendbaarheid zodat je op elke plek in je mancave een goed beeld hebt van de televisie. Qua videogames is het ook een optie om een goede pc te installeren. Het leukste aan videogames spelen op een console is dat je het met andere mensen speelt. Je kunt je vrienden uitnodigen om te spelen. Maar als je alleen bent is een PC de beste manier om te spelen.

Gezamenlijke investering

Een ander belangrijk aspect is natuurlijk een bar. Je wilt investeren in een koelkast. Afhankelijk van je budget kun je een hele goedkope koelkast nemen en vullen met bier. Het is misschien zelf mogelijk om een gratis koelkast te krijgen via marktplaats. Maar je kunt natuurlijk ook veel luxer gaan. Een bar laten installeren met een tap is duur maar je zult wel een van de coolste mannengrotten hebben van al je vrienden. En dit brengt ook voordelen met zich mee. Een goede optie is bijvoorbeeld om met al je vrienden af te spreken dat er op een specifieke plek de grot wordt geïnstalleerd en dat jullie allemaal de kosten delen. Op deze manier kun je een stuk meer besteden en iets heel erg speciaals creëren. Het nadeel is natuurlijk wel dat in dat geval slechts een persoon altijd toegang heeft.

Maar het idee van een mancave is dat hij af en toe gebruikt wordt. Als je de hele dag er doorbrengt weg van je gezin dan is er iets niet in orde.

Gerelateerde berichten

5 Essentials in een hedendaagse keuken

Emma Maes

Verhuizen? Zo gepiept met deze tips

Emma Maes

Hoe geef je je thuis een make-over?

Emma Maes