Living

Updates voor een modern en stijlvol huis

Een lichter, ruimer en moderner huis dat niet afdoet aan de gezelligheid: dat is niet alleen trendy, het is ook een interieur dat je perfect zelf kan creëren. Het is namelijk een kwestie van slim werken, niet hard. Zin in een update in je woning? Dat doe je zo. 

Gemakkelijke oplossingen voor je interieur 

Natuurlijk licht

Licht is de sleutel om je huis een moderner en frisser gevoel te geven. Natuurlijk licht is het beste licht. Geen kosten, gezond en gewoonweg het mooiste. Overweeg daarom misschien raambekleding weg te halen zodat je zo veel mogelijk kan profiteren van de natuurlijke verlichting, of vervang deuren door glazen deuren. 

Lichte kleuren en zacht materiaal

Wit en hout zijn de sleutelbegrippen in dit verhaal. Verf zoveel mogelijk wit, of gebruik lichte gordijnen voor een fris gevoel. Gooi versleten, oude of misplaatste meubels weg, die leiden alleen maar af. Werk af met licht houten meubels en je woning is al een stuk moderner. Trouwens, tapijten zijn ook weer terug van weggeweest. Helemaal in én gezellig is een lekker zacht tapijtje voor naast je bed of onder je koffietafel. Zo voelt je huis ook niet te kil aan met al dat wit en licht.

Verbouwingen en creatieve oplossingen

Ga je sowieso verbouwen? Des te beter. Zo heb je meer speelruimte om mee te werken. Als je een ruimer gevoel wilt in huis kan je best beginnen met muren uit te breken die even goed weg kunnen worden gelaten. Er hoeft geen scheiding te zijn tussen de keuken en eetkamer. Je kan het zelfs helemaal opentrekken naar de woonkamer. Wil je toch een barrière tussen de verschillende ruimtes zodat je kan genieten van een boek in je leefruimte zonder de geuren en geluiden van een keuken? De perfecte oplossing daarvoor is een stalen schuifdeur voor binnen. Zo heb je de visuele voordelen van een open ruimte terwijl geluid en andere prikkels gedempt blijven, net zoals bij houten deuren. Daarbij zijn schuifdeuren niet alleen handig, maar ook modern en tijdloos.

Glas

Je snapt het al, glas is een handig hulpmiddel om ruimtes open te trekken. Je kan eventueel ook muren vervangen met een vast paneel van staal om een open gevoel te creëren, bijvoorbeeld in een badkamer of gang. Je hebt dan ook de keuze om eventueel troebel glas te gebruiken. Zo heb je een afscheiding in je huis die niet voelt als een muur, en wel (natuurlijk) licht binnen laat. 

Koepels

Nog een origineel idee zijn koepels in plaats van een dicht dak. Dit is een iets grotere investering en pas het overwegen waard als je gaat verbouwen. Maar het maakt wel een enorm verschil, zeker voor ruimtes waarin ramen niet mogelijk zijn (denk een rijhuis) of wanneer je een extensie aan je huis toevoegt. 

Gerelateerde berichten

Zo richt je de tuin sfeervol in

Emma Maes

Twee manieren om jouw huis een leuke pop of colour te geven!

Emma Maes

Beroepskledij voor verschillende sectoren

Emma Maes