Excel cursus
Nieuws

Waarom een cursus volgen een goed idee is

Persoonlijk vind ik het heerlijk om mezelf steeds weer nieuwe dingen aan te leren. Dat is ook deels de reden waarom ik deze uitgebreide blog ben begonnen. Ik wilde mezelf uitdagen om over van alles en nog wat te gaan bloggen. Op die manier doe ik namelijk tegelijkertijd kennis op over de meest uiteenlopende zaken. Laatst vroeg een goede vriendin aan mij waarom ik dan niet wat vaker een cursus van het een of ander volg. Ik stond met mijn mond vol tanden. Om eerlijk te zijn had ik er gewoon niet eerder aan gedacht. Daarom leek het mij een goed onderwerp voor de blog van vandaag: waarom is het volgen van een cursus een goed idee?

Onderscheidend vermogen

Een van de redenen waarom veel mensen een cursus gaan volgen is het onderscheidend vermogen dat je ermee realiseert. Zo is het voor kantoorwerk erg interessant als je bijvoorbeeld een Excel cursus op je CV hebt staan. Bovendien wordt het bij sommige vacatures zelfs aangegeven dat enige kennis van bepaalde systemen of programma’s de voorkeur heeft. Door een leerzame Excel cursus kun jij je op zeer eenvoudige wijze onderscheiden van de andere sollicitanten. Uiteraard is het dus wel zo handig om een cursus te doen die interessant is voor jouw vakgebied. Wanneer je bijvoorbeeld werkt op met je handen, dan zal een Excel cursus waarschijnlijk minder van toepassing zijn.

Stukje persoonlijkheid laten zien

Daarnaast laat je met een CV vol cursussen een stukje persoonlijkheid laten zien. Iemand die namelijk buiten de standaard opleidingen ook nog aanvullende cursussen doet, is dus klaarblijkelijk gemotiveerd. Daar is een werkgever natuurlijk altijd naar op zoek. Zeker bij de jongere generaties heerst er een soort van ‘honger’ om zichzelf te blijven ontwikkelen en te blijven leren. Daarin wil jij natuurlijk niet achterlopen. Dus door zoiets simpels als bijvoorbeeld een Excel cursus te volgen, laat jij gelijk zien wat voor vlees de werkgever in de kuip heeft.

Nieuwe inzichten en contacten

Uiteraard is het volgen van een cursus niet alleen een goed idee als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan. Zo heb ik gemerkt dat je met een cursus over het een of ander ook allerlei nieuwe inzichten opdoet. Er zijn mij tijdens de Excel cursus een aantal handige trucjes uitgelegd waardoor ik net even wat makkelijker kan werken in het systeem. Bovendien was de cursus tevens een goede gelegenheid om allerlei nieuwe contacten te leggen. Ik ging helemaal niet naar de cursus met het idee dat ik gelijk zou gaan netwerken. Toch is dat (per ongeluk) wel gebeurd. Zo zie je maar dat een cursus volgen echt een goed idee is. Ik heb mijn volgende cursus alweer geboekt!

Gerelateerde berichten

Paarden: de schoonheid en kracht van deze prachtige dieren

Emma Maes

een laptop uit het jaar 0 vervangen

Emma Maes

Handje geholpen met een verbouwing

Emma Maes