Lingerie
Fashion

De beste winkels voor lingerie

Lingerie is toch wel één van de spannendste dingen die een vrouw kan dragen. Natuurlijk is een jurkje mooi en kunnen zelfs truien en sweaters een vrouw prachtig staan, maar lingerie blijft spannender. Waar kopen vrouwen het liefst hun lingerie? En waarom is dat zo? Lees hieronder meer over mijn onderzoek naar de favoriete lingerie winkel voor vrouwen.

H&M

H&M kwam als één van de populairste winkels uit de peiling. Waarom? H&M is een makkelijke optie en het is betaalbaar. Gemakkelijk, omdat in elke stad wel een H&M te vinden is tegenwoordig. Betaalbaar omdat H&M over het algemeen lingerie verkoopt voor een prijs die niet hoger komt dan 30 euro voor een setje. H&M is een hele tijd onder veel vrouwen minder populair geweest, omdat de lijn bij cupmaat D stopte. Tegenwoordig is in de modewereld meer besef over vrouwen met grotere of juist kleinere maten en daar wordt goed op ingespeeld. H&M is één van de velen winkels die tegenwoordig ook voor grotere cupmaten lingerie aanbieden. Bovendien houdt H&M het over het algemeen vrij simpel. Dezelfde kanten ontwerpen in verschillende kleuren, zodat iedereen zijn eigen voorkeur kan dragen. Zo wordt een collectie uiteindelijk vrij uitgebreid. Ook heeft H&M vaak verschillende soorten onderbroeken die bij de BH passen, waardoor lingerie in de vorm van een string kan maar ook in de vorm van een slip: top!

Hunkemöller

Je zal misschien wel denken: die Giovanni geeft wel alle obvious winkels door. Maar het is nu eenmaal zo: vrouwen kopen het liefst lingerie – na de H&M – bij de Hunkemöller. Waarom? Hiervoor gelden dezelfde redenen als voor de H&M: gemakkelijk bereikbaar en betaalbaar. Hunkemöller is over het algemeen één prijsklasse hoger dan de H&M, maar als ik mijn onderzoek moet geloven ligt de prijs/kwaliteit-verhouding ook een stukje hoger dan bij de H&M. Daar waar de BH’s van de H&M snel vervormen in de was, blijven die van de Hunkemöller langer goed. Één van de andere redenen dat de Hunkemöller populair is, is vanwege de wisselende lijnen die ze laten ontwerpen door verschillende BNers. Zo ligt op dit moment de lijn van Miss Holland Jessie Jazz Vuijk in de winkel.

Bijenkorf

Een aantal vrouwen die ik heb ondervraagt gaven aan graag hun lingerie bij de Bijenkorf te kopen. Dit waren over het algemeen de vrouwen die wat grotere maten hadden en meer baat hebben bij een goede kwaliteit van BH. Met grote maten kom je al gauw uit bij niet de meest charmante BH’s, maar de Bijenkorf biedt een grote collectie aan van verschillende merken waardoor er altijd wel iets moois bij zit. De prijzen zijn een stuk hoger, maar de kwaliteit ook zonder meer.

Gerelateerde berichten

Hebben de voorkeuren van ouders voor wat betreft stijl en mode veranderd in de afgelopen jaren?

Emma Maes

Hoe jij je kledingkast wat kan opvrolijken

Emma Maes

De designs van Michael Kors

Emma Maes