Nieuws

Handje geholpen met een verbouwing

Ik was afgelopen week op bezoek gegaan bij een jeugdvriend die ik al ken sinds de basisschool. Sinds kort is hij op zichzelf gaan wonen en heeft hij een huis gehuurd. Het is een erg mooi huis en het verkeert in een zeer goede staat. Maar zoals dat wel vaker voorkomt wilde hij nog wat aanpassingen doen, zodat het naar zijn eigen wens was. Hij wilde graag nog een nieuwe vloer in zijn woning gaan leggen en ik was niet de moeilijkste om daar een handje mee te helpen. Hij had reeds al bij een bouwmarkt alle benodigde spullen gehaald, zoals stanleymesjes, een decoupeerzaag en natuurlijk de laminaatvloer zelf. Daarbij had hij gekozen voor een lichtgrijze houten laminaatvloer. Nadat we eerst even wat gegeten hadden, zijn we vervolgens aan de slag gegaan. We moesten eerst de oude vloer, die er al meer dan tien jaar in heeft gelegen, eruit slopen. Dat was even pittig zwaar werk en dat heeft wel wat tijd gekost. Maar na een paar uurtjes was de hele vloer kaal en konden wij verder met de volgende stap.

De volgende stap

Nadat de oude vloer eruit was gehaald en wij de vloer kaal hadden gemaakt, konden wij beginnen met het leggen van de nieuwe ondervloer. Het waren grote groene stoffige matten die wij over de hele vloer hebben aangebracht. Dat zorgt ervoor dat de vloer beter geïsoleerd is en dat de laminaatvloer ook lekkerder loopt zonder demping. Toen eenmaal de ondervloer er in zijn geheel in lag, konden wij een start maken aan het leggen van de laminaatvloer. Het waren mooie grote lichtgrijze planken die gelegd moesten worden. Het begin ging echter voortvarend en we hadden heel snel een groot gedeelte van de laminaatvloer gelegd. Richting het einde van het leggen van de vloer ging dat wat langzamer, want we moesten alle planken gaan meten en afsnijden zodat deze in de overige plekken zouden passen.

Had ook anders gekund

Het was klussen was nogal erg tijdsintensief en het heeft al met al veel moeite gekost. Ik vertelde hem achteraf dat het ook nog anders had gekund, want er zijn ook een aantal bedrijven die laminaat gratis leggen. Zo hoef je dat bij de aanschaf van een nieuwe vloer niet meer zelf te doen. Dat is een optie die ik zelf zeker ga overwegen wanneer ik een nieuwe vloer ga kopen. Wij zijn een lange dag alleen maar met de vloer bezig geweest en dat hadden we ook aan iets anders kunnen besteden.

Gerelateerde berichten

Paarden: de schoonheid en kracht van deze prachtige dieren

Emma Maes

Waarom een cursus volgen een goed idee is

Emma Maes

Redenen om online mee te doen aan kansspelen

Emma Maes