Nieuws

Waar je op moet letten bij het kopen van een partytent

Geef je graag een feestje? Is je huis niet groot genoeg om veel mensen te huizen, maar vind je het buiten wat te fris of durf je niet te vertrouwen op het typisch Belgische weer? Of hou je de rommel die feestgangers maken liever buiten de deur? Dan zijn partytenten misschien wel iets voor jou. Partytenten zijn er in allerlei soorten en maten, zodat er altijd een is die perfect bij jouw situatie past. Op deze manier kun je toch een te gek feestje geven in de tuin, ben je niet afhankelijk van de weersomstandigheden en hoef je je er geen zorgen over te maken dat je huis een troep wordt. Voordat je een partytent aanschaft is het natuurlijk heel handig om te weten welke partytent voor jou het beste is. Bij Partytent-Online verkopen ze talloze modellen partytenten en hier lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een partytent.

Formaat van de partytent

Een van de belangrijkste dingen bij het zoeken naar een partytent is dat je goed nagaat hoe groot je wilt dat de partytent is. Als eerste hou je hierbij rekening met de grootte van je tuin, want het zou lastig zijn als je partytent niet in de tuin past. Als je een hele grote tuin hebt hoeft dit natuurlijk geen factor te zijn, maar als je wat kleiner woont is dat het wel het geval. Ten tweede kun je er rekening mee houden hoeveel mensen er ongeveer in moeten passen en of de mensen moeten kunnen zitten of alleen staan. Mochten de mensen gaan staan, moet je zeker rekening houden met de grootte van de tent en het aantal mensen. De beleving wordt vaak als minder gezellig ervaren als de partytent te groot is voor het aantal mensen dat er daadwerkelijk instaan. Moeten de mensen kunnen zitten, dan heb je natuurlijk weer meer ruimte nodig voor het aantal stoelen dat je wilt plaatsen. Dus planning van tevoren is belangrijk om de sfeer en beleving optimaal te maken.

Model partytent

Als je de grootte van je partytent hebt bepaald, dan kun je gaan kijken naar het model. Je hebt een aantal modellen die helemaal gesloten zijn, zodat je geen last hebt van regen of wind. Ook heb je partytenten die alleen een dak hebben. Als het dan hard regent word je nog alsnog nat, maar dit kan wel weer heel handig zijn als mensen doorheen moeten kunnen lopen. Verder kun je kiezen wat voor ‘ramen’ je in je partytent wil. Sommigen zijn vierkant, anderen hebben een boogje. Ook wat betreft de kleur zijn er verschillende opties. De meeste partytenten zijn wit, maar er bestaan ook grijze en sommige witte partytenten hebben gekleurde accenten, zoals zwart, beige of blauw.

Prijs partytent

Je zou natuurlijk voor low budget kunnen gaan, maar dat is niet aan te raden. Het zou zonde zijn als je een goedkope partytent koopt die na een windvlaagje al bij de buren ligt of gescheurd is. Kies je voor meer kwaliteit, dan heb je die problemen niet en kun je de partytent ook meerdere jaren gebruiken voor leuke feestjes en gelegenheden.

Gerelateerde berichten

Tips om op een juiste manier whiskey te drinken

Emma Maes

Redenen om online mee te doen aan kansspelen

Emma Maes

Geschiedenis en do’s en dont’s van de Polo Shirt

Emma Maes