Living

Kleine slaapkamer gezellig inrichten? Dat doe je zo!

We wonen niet allemaal in supergrote villa’s met kamers ter grootte van balzalen. Sommigen onder ons moeten het met minder stellen of zijn simpelweg tevreden met tiny rooms. Groot of klein, zolang het maar gezellig is, niet? Een kleine slaapkamer zo functioneel en gezellig mogelijk inrichten hoeft geen zware klus te zijn. Met deze tips lukt het zo!

1. Zachte kleuren

Schilder je slaapkamer in frisse, lichte kleuren. Deze zullen de kamer groter laten ogen. Donkere kleuren daarentegen zullen je kamer er eerder als een bezemkast doen uitzien. Kies dus voor wit, beige, grijs, taupe en pasteltinten. Probeer ook je accessoires zoals kussens, plaids en kaarsen in frisse kleuren te voorzien. Tip: schilder niet enkel je muren maar ook je plafond en je vloer in een lichte kleur.

2. In geval van twijfel: queensize

Niets is zo cosy als lekker tegen elkaar aanliggen in bed. Slaap je samen met je partner in een bed, dan hoef je daar echt geen kingsize tweepersoonsbed voor te hebben. Een twijfelaar of queensize bed zorgt ervoor dat jullie veel vaker zullen knuffelen én is bovendien ruimtebesparend. Een standaard twijfelaar heeft een matras 140×200 waardoor jullie nog steeds plaats genoeg hebben. Zelfs wanneer je plek zou hebben om een groter bed te zetten, zou dit je kamer veel kleiner laten lijken dan ze is.

3. Opgeruimd staat netjes

Is je slaapkamer niet van de grootste, wees dan ordelijk. Overbodige spullen, een overvloed aan decoratie en rondslingerende items zullen de ruimte er nog kleiner laten uitzien. Ga voor een op maat gemaakte kast (in een lichte kleur) waarin je al je spullen kwijt kan. Of gebruik trendy opbergers en minimalistische wandplanken.

4. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand …

Wie heeft de gezelligste slaapkamer van het hele land? Jij! Maak je kamer optisch groter door het hangen van een grote spiegel tegen één van je muren. Bovendien is een spiegel ook superhandig om je outfit je checken voor je naar een feestje gaat. Win-win!

5. Groen, groener, groenst

Klein of groot: planten zijn altijd een must! Ze zuiveren de lucht en hebben bijgevolg een gunstig effect op de luchtkwaliteit in je kamer. Bovendien zijn het echte eyecatchers die een mooi contrast vormen met de lichte kleuren van je muren, vloer en accessoires. Heb je echt geen plaats? Ga dan voor hangplanten of plaats ze op een wandplank.

Gerelateerde berichten

Zo creëer je een Bohemian woonstijl

Emma Maes

Twee manieren om uw huis op een gezellige manier te verwarmen deze winter

Emma Maes

Je eigen man cave creëren

Emma Maes