Lifestyle

Wat doe je met je motor in de winter?

De winter is aangebroken, je zet je motor op stal en doet er een hoes over in afwachting van betere en vooral zonnigere tijden. Maar in de tussentijd wil je toch graag nog bezig zijn met je hobby? Wat kun je dan doen?

Zorgen voor het onderhoud

Voordat je trouwe vriend op stal zet, verzorg je hem wel even extra goed, toch? Breng hem daarom voor de winterperiode binnen voor een onderhoud, zodat je zeker weet dat hij in orde staat tegen dat de lente opnieuw opnieuw aanbreekt.

Theorie opfrissen

De titel zegt het zelf: het kan nooit kwaad de verkeersregels opnieuw door te nemen, je theorie op te frissen en misschien zelfs een opfrissingscursus praktijk te volgen of een slipcursus. Denk er wel aan om je ruim op voorhand in te schrijven. Er zijn heel wat andere geïnteresseerden in zulke cursussen waardoor ze snel volgeboekt zijn.

Druppelladers

Nu de winter in het land is en je vermoedelijk veel minder rijdt met de motor, is het moment aangebroken om eens na te denken over het aankopen van een druppellader.

Al gebruik je de motor niet, de batterij blijft toch actief, wat heel lastig is als je opnieuw een ritje wil maken als de zon weer schijnt. Om te vermijden dat je op dat moment met een platte batterij zit, kun je een druppellader overwegen. Test wel even of je motor CAN-bus compatibel is. Dit wil zeggen dat de 12V-aansluiting niet werkt wanneer de contactsleutel in de OFF-stand staat. In dat geval heb je een druppellader nodig die CAN-bus compatibel is.

Beschermingsmateriaal

Nog een nuttige vraag die je jezelf kunt stellen is of je motorhelm nog in orde is? Voldoet hij nog aan je verwachtingen qua comfort, veiligheid en stijl of is je motor helm toch eerder aan vervanging toe?

Ook de kleding die je draagt om op de motor te zitten, is aan een grondige check-up toe. Is deze nog niet versleten? Zijn er scheuren te bespeuren? Als alles nog in goede staat, kan je kledij gerust nog een extra jaartje mee. Zie je toch sporen van slijtage, overweeg dan om nieuwe motorkleding aan te kopen.

Maar wat als je liever doorrijdt?

Ook dan heb ik enkele tips voor jou! Zorg ervoor dat je goed warm blijft en dat je waterdichte kleding draagt die felle wind kan tegenhouden. Je doet er ook goed aan schoenen te dragen die een maatje groter zijn en extra dikke sokken aan te trekken. Waarom kan dit niet in je gebruikelijke schoenen? Wel, dan gaan ze knellen, en geknelde voeten krijgen sneller koud. Zorg ook zeker voor winterbanden. Deze zorgen voor betere afwatering door diepere groeven en voldoende profiel.

Gerelateerde berichten

Hoe kan je de sportlifestyle volhouden?

Emma Maes

Welke leuke activiteiten doet uw gezin meestal op het weekend?

Emma Maes

De balans binnen een goede relatie

Emma Maes