Living

Hoe een verbouwing voor meer ruimte in huis kan zorgen

Het afgelopen jaar ben ik zoals u misschien wel weet verhuisd. Gelukkig ben ik groter gaan wonen dan dat ik voorheen deed. Dit is echter alweer bijna een jaar terug en het idee dat ik groter ben gaan wonen is, ja, toch wel een beetje naar mijn hoofd gestegen. Dit heeft erin geresulteerd dat ik op gegeven moment merkte dat er maar weinig ruimte overbleef, doordat ik steeds meer spulletjes voor in huis begon te kopen.

Om dit op te lossen heb ik besloten om te gaan verbouwen. Na een aantal gesprekken gevoerd te hebben met mijn familie en verschillende aannemers ben ik tot een mooie oplossing gekomen die ervoor zal zorgen dat ik veel meer ruimte krijg in huis. Bent ge benieuwd naar deze oplossing? Lees dan snel verder!

Een dakkapel laten plaatsen

Het eerste wat mij is aanbevolen is om een dakkapel te laten plaatsen op mijn zolderverdieping. Een dakkapel plaatsen zorgt er namelijk meer voor dat er veel meer ruimte ontstaat op de bovenste verdieping.

Behalve dat er meer ruimte ontstaat voor mijn spullen, is een ander voordeel van een dakkapel dat er ook veel meer licht naar binnen valt dan wanneer er alleen schuine wanden zijn in de ruimte. Dit zorgt ervoor dat ik meer kan doen meer de zolderverdieping.

Waar ik hem nu enkel en alleen gebruik voor het opslaan van mijn spullen, is een andere optie dat ik er nu een soort van studieruimte van ga maken waar ik mijn werk kan doen. Dat komt wel goed uit in de tijd waarin we nu leven!

Behalve een dakkapel zorgt een schuifpui ook voor meer ruimte in huis

En niet alleen ín het huis, maar ook erbuiten zorgt een schuifpui voor meer ruimte. Dit heeft te maken met de draaicirkel die de deur naar buiten of naar binnen maakt. Momenteel heb ik best een mooie tuin, maar hij is niet al te groot. Neem daarbij het ruimteverlies wat ik heb met de deur en er blijft niet zo gek veel over.

Het plaatsen van een schuifpui kan hier veel verandering in brengen. Mocht ik in de toekomst nog eens aan de slag gaan met het verbouwen van mijn tuin heb ik gelijk veel meer opties dan nu. Dit maakt dat een schuifpui voor mij een geweldige toevoeging is voor mijn kleine achtertuin.

Dit zijn de tips die ik heb gekregen van mijn omgeving om meer ruimte in huis te creëren. Hopelijk hebt ge hier zelf iets aan en kunt ge snel aan de slag met het vrijmaken van meer ruimte in uw huis. Veel succes!

Gerelateerde berichten

Een hoeksalon met een leuke bijzettafel, de ideale combinatie!

Emma Maes

How to: je woning landelijk inrichten

Emma Maes

Verhuizen? Zo gepiept met deze tips

Emma Maes