Lifestyle

Stijlvol warm blijven deze winter? Zo kies de juiste winterjas!

De zomer is weer voorbij en de koude winterdagen staan voor de deur. Het is dus de hoogste tijd voor het kopen van een winterjas. Maar hoe zorg je dat je op de koudste dagen warm blijft en er wel goed uitziet in je nieuwe winterjas? In dit artikel lees je 3 tips waarop je moet letten bij het aanschaffen van jouw nieuwe winterjas. Zo kies je de winterjas die perfect bij je past. 

Ga voor een winterjas die wat ruimer zit

Sla het kopen van een maatje net-te-klein dit najaar maar even over. Bij het aanschaffen van een winterjas is het enorm belangrijk dat deze comfortabel zit, ook wanneer je hier een dik vest of die ene fijne trui onder aan hebt. Zorg dus dat hier voldoende ruimte voor is wanneer je je winterjas draagt.

Kies voor kwaliteit

Je winterjas is niet het kledingstuk waar je op wil bezuinigen. Je gaat de winterjas maandenlang achter elkaar dragen en hij gaat waarschijnlijk nog jaren mee. Het is belangrijk dat de jas prettig aanvoelt bij het dragen en dat deze goed bestand is tegen uiteenlopende weersomstandigheden, zoals sneeuw, hagel en regen. Een wat duurdere winterjas is vaak gemaakt van beter materiaal, wat inhoudt dat hij langer meegaat én beter bestand is tegen weersinvloeden. Durf dan ook te investeren in je winterjas; dan draag je hem volgend jaar met plezier weer! Een voorbeeld van een kwaliteits jas voor zowel heren als dames, is een winterjas van het merk Airforce. Dit merk biedt jassen aan van een zeer hoge kwaliteit, die bestand zijn tegen de winterse omstandigheden die ons land kent. Een Airforce jas heren is een winterjas van kwaliteit die je ‘s winters goed warm houdt. 

Kies voor een winterjas in een neutrale kleur

Je kunt natuurlijk investeren in een winterjas die de laatste trends op het gebied van kleur en print van dit jaar volgt. Een groot nadeel hierbij is dat je hem volgend jaar waarschijnlijk niet meer mooi vindt en dus weer een nieuwe investering in een winterjas moét doen. Wanneer je kiest voor een winterjas in een neutrale kleur, hoef je geen winterjas in de kast te laten verstoffen, maar kun je hem volgend jaar gewoon weer aan.

Kies voor een winterjas met een goede voering

Veel winterjassen, zeker die voor dames, focussen met name op het uiterlijk en hebben een slechte voering. ‘s Winters is een goede voering in je jas echter essentieel! Een voorbeeld van een goede winterjas met voering voor dames is een Airforce jas dames. Dergelijke jassen zien er goed uit en hebben toch een padded voering waardoor je ‘s winters geen kou hoeft te lijden.  

Gerelateerde berichten

Waarom is het zo belangrijk dat ouders hun kinderen aanmoedigen om hun activiteiten af te maken?

Emma Maes

Heb jij al glasvezel in je buurt

Emma Maes

Raamdecoratie uitkiezen? Deze tips helpen je!

Emma Maes