Living

Hoe geef je je thuis een make-over?

Ben jij ook zo hooked aan make-over programma’s op Netflix? Voel jij het bij elke aflevering kriebelen om zelf aan de slag te gaan in je eigen appartement of huis? Komt de Bob de Bouwer in je boven als je een doe-het-zelfzaak binnenwandelt? Lees dan gauw verder want in deze blog kom je heel wat te weten over hoe je jouw woonst in een nieuw en fris jasje kan steken mét de gepaste werkkleding natuurlijk! 

Schilderen of behangen

Haal die dassy werkbroek maar uit de kast, want het belooft een kliederig werkje te worden! Kies je voor ‘een nieuwe couche’ dan heb je je interieur zo opgefrist. Een likje verf kan werkelijk een wereld van verschil betekenen. Kies je voor zachte tinten of ga je voor een fel blauw of rood in je woonkamer om de boel wat leven in te blazen? Mag het wat speelser? Bekijk dan eens de opties voor behangpapier, dat hoeft helemaal niet oubollig te zijn. Online vind je de hipste en meest trendy print die je je ook maar kan bedenken. Een populaire keuze is het behangen van één of twee muren. Met een behang met een drukkere en levendige prints kan je een echte blikvanger creëren. 

Nieuwe vloer 

Zit je je blind te staren op die lelijke vloer in de keuken? Hangen die tegels je voeten uit? Wat dacht je van een leuke nieuwe laminaatvloer? Vaak kan je die zonder al te veel werk over je huidige vloer plaatsen. Laminaat is makkelijk in onderhoud, vrij simpel te plaatsen en je kan kiezen uit verschillende kleuren en patronen. De mogelijkheden zijn zowaar eindeloos. Mag het nog eenvoudiger? Er bestaat zoiets als kliklaminaat, je plaatselijke doe-het-zelfzaak heeft gegarandeerd wat staaltjes die je kan meenemen zodat je thuis op je gemak rustig kan kiezen. Eens je weet wat je wil vervangen, kan je gepast workwear aanschaffen, zoals een comfortabele broek en eventueel kniebeschermers als je je laminaat zelf gaat leggen.

Nieuw interieur en decoratie 

Het hoeft niet altijd met de grove borstel te zijn, ook met kleinere aanpassingen kan je make-over effect bekomen. Wat extra groen in huis bijvoorbeeld, maakt een saaier en minimalistisch interieur compleet. Ook met spiegels zorg je voor meer diepte en ruimte. Weeg af of je voor een ronde spiegel of een rechthoekige spiegel kiest. Beide hebben zo hun kwaliteiten in een ruimte. Zulke, op het eerste zicht kleine details kunnen vaak het verschil maken tussen gewoon een nieuwe aankoop en dat wauw-effect.

Gerelateerde berichten

Ieder jaargetijde genieten van tuinkamers en bubbelbaden voor de tuin

Emma Maes

Twee manieren om uw huis op een gezellige manier te verwarmen deze winter

Emma Maes

Maximaal genieten van het mooie weer in je tuin

Emma Maes