Lifestyle

Houd de boel op orde

Volgens mij spreek ik voor een hele hoop mensen als ik zeg dat ik soms meer werk aanneem dan ik aankan. Achteraf is dat nooit waar want het lukt me altijd om alles op tijd af te krijgen maar ik heb regelmatig tegen het einde van de maand een halve hartverzakking omdat ik één of twee dingen vergeten ben. Dit gaat gepaard met een hoop stress uiteraard. Dat is helemaal niet nodig. Goed, ik zou minder werk kunnen aannemen maar ik heb al meerdere keren bewezen dat het me prima lukt. Ik heb alleen wel een duidelijk overzicht en een duidelijke planning nodig. In deze blog vertel ik je hoe je dat handig kan doen.

Magneten en weten

Een handig hebbeding voor de alledaagse taken die er vaak zomaar tussendoor slippen zoals, het verwisselen van een lampje of het draaien van een speciale was, kan je makkelijk door middel van magneten op een magneetborden zetten. Ook boodschappenlijstjes en dergelijke kan je hieraan ophangen. Vaak fungeert een magneetbord ook als whitebord en kan je hier dus met een markerstift teksten opzetten. Dat is handig voor korte herinneringsnotities. Een whitebord geeft ook een professionele uitstraling aan een kantoorruimte en deze is ook makkelijk schoon te houden met een doekje zonder dat er dus vegen stift achterblijven.

Krijtbord of krijtmuur

Een andere variant die iets stijlvoller is in je werk of woonkamer is een krijtbord. Of een krijtmuur. Dit is bepaalde verf die je net als andere verf gewoon op de muur zet en waarop je dan met krijt teksten kan zetten. Je kan deze verf ook met magnetische kwaliteiten krijgen waardoor je hier dus ook magneten op kan zetten en zo briefjes aan de muur op kan hangen zonder dat je de muur beschadigt door plakband en/of punaises. Ook kan je er qua creativiteit helemaal los op gaan aangezien je ook met verschillende kleuren te werk kan gaan en tekeningen op de krijtmuur kan maken als je hem verder niet nodig hebt voor herinneringen.

Plan het jaar

Een jaarplanning is een andere tip op dit lijstje. Goed, deze is misschien niet heel handig voor maandelijkse of wekelijkse bezigheden maar ik ben persoonlijk zelf ook zo’n type die verjaardagen vergeet. Bij mij thuis hangt dan ook een ouderwetse verjaardagskalender die ik aan het begin van het jaar koop en waar ik meteen een uur of twee voor vrij maak om alle verjaardagen erop te zetten. Ik kan je vertellen dat het me meer dan eens gered heeft.

Gerelateerde berichten

Heb jij al glasvezel in je buurt

Emma Maes

Feestwijn kiezen zonder stress: dat doet je zo!

Emma Maes

Hoe kan je de foto’s op je smartphone écht gebruiken?

Emma Maes