Lifestyle

Voorzie je viervoeter van de beste zorg!

Voor veel mensen is hun hond een vast deel van het gezin geworden en zouden ze absoluut niet meer zonder kunnen. Je krijgt er ook enorm veel liefde en vriendschap van en daarom verdient je trouwe viervoeter de beste zorg die hij maar kan wensen. Van voeding over verzorging tot wandelaccessoires!, niks mag te veel zijn voor de hond des huizes. 

Geschikte hondenmand vinden 

De meeste honden hebben een heerlijk luilekker leventje. Eten, slapen en af en toe een wandelingetje maken. Maar om lekker te kunnen slapen en luieren heeft je hond wel de juiste hondenmand nodig. Bij het aankopen van een hondenmand moet je op een aantal zaken letten. Uiteraard de grootte van de hondenmand, want een te kleine mand ligt niet comfortabel. Een te grote hondenmand kan dan weer geen kwaad, maar het meest comfortabel is een hondenmand die juist past voor jouw hond. 

Honden die zich graag lekker verstoppen tijdens het slapen, kunnen misschien beter in een mand met overkapping of in een bench slapen. Honden die graag op dingen knabbelen, kunnen dan weer beter niet slapen in een rieten hondenmand. Het is ook handig om te kijken naar de vacht van de hond. Het is wel zo praktisch dat de haren van je hond niet te hard opvallen op de stof van de mand. Verder kan er ook op gelet worden dat de mand niet dezelfde kleur heeft als de vacht van je hond. 

De juiste halsband kopen 

Een belangrijk onderdeel van de uitrusting voor je hond is de halsband. Er zijn tal van halsbanden te koop. Denk maar aan halsbanden met een gesp of een kliksysteem. Dit zijn vaak veruit de beste halsbanden voor honden. Wanneer je een halsband koopt, is de maat hiervan zeer belangrijk. De halsband mag bij het passen en aandoen niet te ruim rond de nek zitten. Honden kunnen hierdoor uit de halsband schieten en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Te nauw aangespannen is natuurlijk ook niet comfortabel, kijk daarom altijd of je nog twee vingers tussen de nek en de halsband kan steken. 

Honden aan de hondenlijn 

Wanneer je met de hond op pad gaat is niet alleen een halsband nodig, maar ook een hondenlijn. Het is verplicht om met een hond te gaan wandelen aan de hondenlijn. Bovendien is het ook een middel van controle. Sommige honden moeten nog leren hoe ze met hun baasje op stap gaan en daarom is het handig om een praktische en goede hondenlijn te hebben. Honden leren heel goed wat ze moeten doen wanneer het baasje bepaalde handelingen met de lijn uitvoert. De ideale lengte van een hondenlijn is 1 tot 1,5 meter. 

Gerelateerde berichten

Kleine sieraden met een groots effect

Emma Maes

Stijlvol warm blijven deze winter? Zo kies de juiste winterjas!

Emma Maes

Welke leuke activiteiten doet uw gezin meestal op het weekend?

Emma Maes