Lifestyle

Plastische chirurgie, iets voor jou?

Plastische chirurgie, je hebt er ongetwijfeld al van gehoord, maar heb je het ook al eens overwogen? Wie niet meer tevreden is over z’n lichaam denkt er misschien wel aan om een chirurgische ingreep te ondergaan. Wij laten je kennismaken met de verschillende soorten plastische chirurgie.

Ingrepen aan de borsten

De bekendste onder plastische chirurgie: een borstvergroting. Heel wat vrouwen zijn niet tevreden met de borsten die ze hebben. Ze vinden ze te klein en overwegen een vergroting. Door er silicone implantaten in te stoppen, heb je al snel een cupmaat extra. Of nog meer, voor wie wil. Maar ook het omgekeerde is mogelijk: een borstverkleining. Er zijn immers veel vrouwen die hun borsten te groot vinden en daardoor medische klachten krijgen zoals nek- en rugpijn. Dan is een verkleining niet alleen een esthetische, maar ook een medische ingreep. Tot slot is ook een borstlift een optie. Wie door ouderdom of na een zwangerschap last heeft van hangborsten, kan deze laten liften en de borsten laten verstevigen. Houd er wel rekening mee dat dergelijke ingrepen ook complicaties kunnen meebrengen, zoals een ontsteking, nabloeding en littekens. Weeg vooraf dan ook de voor- en nadelen tegen elkaar af voordat je besluit om je te laten opereren.

Ingrepen aan het gezicht

Heb je complexen over bepaalde lichaamsdelen, dan kan je deze verstoppen onder kleding. Maar ook over je gezicht kan je complexen hebben: rimpels, hangende oogleden, een te grote neus en noem maar op. Dit is natuurlijk moeilijker weg te stoppen, dus dan kan je overwegen om een ingreep te ondergaan. Rimpels en je huid die gaat hangen, het is oudere vrouwen niet vreemd. De ene heeft er vrede mee, de andere overweegt een facelift. De huid wordt opnieuw strakgetrokken waardoor plooien en rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Van huidoverschot is bijgevolg geen sprake meer. 

Nog iets waar zowel mannen als vrouwen op leeftijd last van hebben: hangende oogleden. De huid rond de oogleden verslapt naarmate je ouder wordt en gaat stilaan over de ogen hangen. Loop je er te lang mee rond, dan zal op termijn ook je zicht verslechteren. De oplossing hiervoor is een ooglidcorrectie.

Tot slot is ook de neus is bij velen een issue. Te groot, te klein, een haakneus … Maar ook medische klachten zoals verstoppingen of hoofdpijn zijn veel voorkomend. Een neuscorrectie biedt soelaas, ook wel een rhinoplastie genoemd. Naargelang jouw wensen en behoeften voert de chirurg een correctie van de neus uit zodat jij je opnieuw goed in je vel voelt!

 

Gerelateerde berichten

Maak je woning opnieuw hedendaags!

Emma Maes

3 goede redenen om SEO copywriting uit te besteden

Emma Maes

Wat maakt een hoortoestel zo belangrijk

Emma Maes