Zonnepanelen huren
Living

Hoe hou je het, ook in de winter, lekker warm in huis?

De koudste tijd van het jaar is weer aangebroken. En dat merk je direct. Buiten, maar ook in huis. Want ineens voel je overal tocht vandaan komen en moet de kachel op standje “braden” om het nog een beetje comfortabel te krijgen in huis. En dát zie je natuurlijk direct weer terug op je energierekening. Om die energierekening flink lager te krijgen, kun je je voorzorgsmaatregelen nemen. Je kunt bijvoorbeeld zonnepanelen huren, dan wek je je eigen energie op en kun je zelfs nog winst maken. Ook blijft het isoleren van je woning natuurlijk belangrijk. En trek eens een extra trui of vest aan, dat scheelt natuurlijk ook enorm in de stookkosten.
Zonnepanelen huren

Maar wat kun je verder nog doen?

Gordijnen tot op de vloer zijn natuurlijk prachtig om te zien, maar ze kunnen de warmte van je radiatoren belemmeren je huis in te komen. Voor de winter is het dus beter om raamdecoratie te gebruiken die alleen je raam afdekt en niet de radiator eronder. Dan is het nog verstandig om je vloeren goed te (laten) isoleren. Bij isolatie denk je eerder aan dak en muren dan aan je vloer. Terwijl de warmte direct je kruipruimte ingeblazen kan worden als je vloeren niet goed geïsoleerd zijn.

Kleed je op de kou

Ook in huis kun je je prima kleden op de kou. Ook als de kachel gewoon op 20 graden staat kan het nog best fris aanvoelen, bijvoorbeeld omdat je, zoals ik, aan de keukentafel zit te werken. Ik heb nu dus een lekkere warme trui aan en hele fijne pantoffels. Als ik straks iets ga doen in huis, dan kan de trui al snel uit. Merk je op een gegeven moment dat een trui en pantoffels je niet meer helpen, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de verwarming een graadje hoger te zetten. Of je gaat in een afgesloten ruimte zitten. Kleine ruimtes zijn vaak beter te verwarmen.

Koud gaan slapen gaat niet zo goed

We vinden het (bijna) allemaal fijn om in een frisse slaapkamer te gaan slapen. Maar als je al koud je koude bed in stapt, dan duurt het eigenlijk te lang voor je weer warm wordt. Even lekker warm douchen voor het slapengaan kan je al helpen. Ook een kopje warme thee drinken voor je naar je bed gaat zorgt dat je van binnen alvast een beetje warm bent. Al moet je er dan misschien ’s nachts een keertje extra uit…

Gerelateerde berichten

Accu tuingereedschap: met gemak tuinieren

Emma Maes

Hoe de ruimte in je badkamer ten volle benutten

Emma Maes

Kleine slaapkamer gezellig inrichten? Dat doe je zo!

Emma Maes