glasvezel
Lifestyle

Heb jij al glasvezel in je buurt

Het is herkenbaar aan de straten die open liggen in een buurt. Het aanleggen van glasvezel kabels. Al heel lang is duidelijk dat hiermee een veel snellere en zuivere verbinding te maken is. Als het is aangelegd dan heb je dus ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld je internet via de glasvezel kabel te regelen. Dit zul je vaak weten ook want al snel staan de betreffende bedrijven bij je op de stoep om internet via deze snellere verbinding te regelen. Er ontstaat dan al snel wat keuzestress want wat is nu slim om te doen want ieder aanbod lijkt interessant. In dit blog vertellen we je hoe je hier zelf de weg in kunt vinden.

Glasvezel via internet regelen

Als je nog niet helemaal in de materie zit dan is het niet heel handig om op het eerste de beste aanbod in te gaan. Verstandig is om je eerst zelf even te oriënteren en dit is heel gemakkelijk om te doen. Dus ga eerst even op internet op zoek naar objectieve informatie. Als je dat met behulp van google gaat doen dan kom je al snel bij vergelijkingssites terecht. Een prima startpunt want dit soort sites staan vaak vol met objectieve informatie. Hierin lees je dus ook alvast wat het verschil is tussen gewoon internet en internet via glasvezel. Als je je hierin inleest weet je dus ook al snel of overstappen voor jou toegevoegde waarde heeft. Met behulp van een postcodecheck zie je vervolgens wat er bij jou in de buurt allemaal beschikbaar is aan aanbieders. Deze kun je vervolgens weer goed met elkaar vergelijken en dan je keuze maken. Na het maken van je keuze kom je vanzelf in het online aanvraagproces van de betreffende aanbieder terecht. Het afsluiten is dan vervolgens een fluitje van een cent. Het opzeggen bij je huidige partij wordt vaak ook gelijk geregeld.

Hoe snel moet mijn glasvezel internet zijn?

Het voordeel van internet via glasvezel is dat je internet een stuk sneller is. Maar hoe snel internet heb je nu precies nodig om er lekker comfortabel je werk op te kunnen doen. Dit is vaak de meest lastige vraag om voor jezelf te beantwoorden. De snelheid wordt uitgedrukt in MB’s die je per seconde kunt downloaden. Randvoorwaarde is wel dat je hardware ook goed en up to date is. Met verouderde hardware heeft snel internet niet zoveel zin. Je zult nog steeds traag internet ervaren.

Gerelateerde berichten

5 tips voor een grote lenteschoonmaak

Emma Maes

Verschillende tegels

Emma Maes

Afslanken met hulp

Emma Maes