Lifestyle

Alles over fleet management

We gaan het vandaag eens uitgebreed hebben over fleet management. Dit is een begrip waar een fleet manager helemaal bekend mee is. Dit is ook wel het woord waar je de rol van een fleet manager compleet mee omschrijft. Een fleet manager heeft ontzettend veel verantwoordelijkheden en zijn rol binnen een bedrijf is dus ook erg groot. Toch blijft deze rol vaak geassocieerd worden met andere rollen die er vaak niets mee te maken hebben, maar waarom is dit zo? Daarom gaan we dit goed uitleggen, zodat het begrip fleet management voor iedereen nu eens en altijd duidelijk wordt!

Wat doet een fleet manager?

Om te beginnen gaan we eens uitleggen wat een fleet manager nou echt doet binnen een bedrijf. Een fleet manager zorgt voor het beheren en de logistiek van parkeerplaatsen van bedrijven. Daarbij zorgen ze er ook voor dat de parkeerplaatsen onderhouden worden en dat de auto’s daar veilig staan. Het is natuurlijk erg belangrijk dat iedereen die zijn auto parkeert in de bedrijvenparkeerplaats, ook het gevoel heeft dat zijn of haar auto daar veilig staat. Je kan je dus wel voorstellen dat een fleet manager hier dag in en dag uit mee bezig kan zijn. Dit proces blijft zich opnieuw herhalen door alle ontwikkelingen die er gedaan worden. Denk aan nieuwe beveiligingstechnieken en snufjes. We leven natuurlijk in een moderne wereld waar er veranderingen in blijven plaatsvinden. Ook reparaties of andere technische problemen vallen in het takenpakket van een fleet manager. 

Fleet management

Fleet management is dus het brede begrip van het beheer en de organische van commerciële voertuigen en wagenparkbeheer. Het klinkt redelijk ingewikkeld, maar door de informatie en het takenpakket van een fleet manager wordt het wel al een stukje gemakkelijker om te begrijpen. Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk voor fleet management dat het wagenparkbeheer up to date blijft, dat er genoeg parkeerplekken zijn voor iedereen binnen het bedrijf en dat de parkeerplaats veilig blijft. Dit kan door middel van een persoonlijk pasje voor de parkeergarage, of een code die alleen bekend is onder het personeel die gebruik maakt van een auto.

Nadelen

Door de flinke veranderingen die er soms kunnen plaatsvinden door de moderne wereld waar wij in leven, heeft een fleet manager het soms wel zwaar. Druk vooral. Je moet constant op de hoogte blijven van de veranderingen en vooral belangrijk: mee groeien. Dat is natuurlijk voor elke functie erg belangrijk. Ook voor een marketing mederwerker of medewerkster.

Gerelateerde berichten

Macbook kapot, wat nu?

Emma Maes

Leuke dingen doen breda

Emma Maes

Feestwijn kiezen zonder stress: dat doet je zo!

Emma Maes