Lifestyle

Haal het maximum uit je bezoek aan Antwerpen

Antwerpen wordt ook wel eens de officieuze hoofdstad genoemd van België.

Of zoals de Antwerpenaren het zelf zeggen; Antwerpen is het centrum en de rest is parking.

Hoe dan ook, het blijft een stad die zeker een bezoekje waard is. De stad aan de Schelde heeft voor iedereen wat te bieden.

Leer de stad kennen via een wandeling

De ideale manier om Antwerpen te ontdekken is door een stadswandeling. Er zijn verschillende stadswandelingen in Antwerpen die je kan doen. Indien je geïnteresseerd bent in geschiedenis, kan je een historische wandeling maken. Deze brengt je onder meer naar het stadscentrum, de Brabofontein en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Daarnaast kan je ook wandelingen doen die gecentreerd zijn per buurt. Zo heb je een wandeling die je alles leert kennen rond het MAS of een wandeling die je de sfeer doet opsnuiven op het hippe Zuid. Hou je toch meer van culturen? Dan is de wandeling door de Joodse buurt zeker een optie. Er zijn met andere woorden voldoende stadswandelingen Antwerpen die je de stad echt doen leren kennen.

Andere activiteiten die zeker de moeite waard zijn

Indien je niet echt van wandelen houdt, zijn er ook nog andere activiteiten Antwerpen die zeker het overwegen waard zijn. Wil je de stad op een atypische manier leren kennen? Dan kan een golf tour doorheen Antwerpen je misschien wel bekoren. Zo ontdek je de stad al golfend. Je start in het centrum van de stad en je bezoekt de bekendste plaatsen zoals de Grote Markt en de Groenplaats. Bij elke stop speel je een partijtje golf. Ideaal voor de competitievere zielen onder ons!

Ben je toch meer voor een actievere rondleiding door de stad? Dan kan je altijd kiezen voor een fietstocht langs de Antwerpse klassiekers. Tijdens deze fietstocht passeer je langs het historische centrum en zie je de toeristische plaatsen zoals het MAS, het Centraal Station en het Stadhuis. Een extra pluspunt aan deze fietstocht is dat je zelf niet je eigen fiets moet meebrengen. De tocht is namelijk stadsfiets inbegrepen!

Heb je meer interesse in eten en drinken? Goed nieuws! Zo is er een chocoladewandeling die je langs enkele bekende en gerenommeerde chocolatiers brengt. Als hoogtepunt van de wandeling mag je natuurlijke enkele pralines zelf proeven. Wil je deze wandeling doorspoelen met een biertje? Dan is de interactieve tour bij Stadsbrouwerij De Koninck echt iets voor jou. Toon zelf je tapkunsten en proef enkele biertjes op basis van jouw smaakprofiel.

Met andere woorden, er zijn dus activiteiten in Antwerpen genoeg!

Gerelateerde berichten

7 tips voor de schoonste ramen

Emma Maes

Macbook kapot, wat nu?

Emma Maes

Vergeet niet om een condoom te gebruiken!

Emma Maes