Lifestyle

Wanneer spreek je van een professionele videocamera?

Als je het hebt over een professionele videocamera dan heb je het net zoals bij een camcorder over een combinatie tussen een videorecorder en een videocamera. Een professionele videocamera heeft alleen qua kwaliteit en functionaliteit meer te bieden dan een videocamera voor amateurs. Een professionele videocamera wordt al heel erg lang gebruikt voor het maken van tv-opnames, documentaires en het opnemen van concerten. Tegenwoordig kan iedereen een professionele videocamera kopen en zo het beste halen uit de opnames die gemaakt worden.

Een hoge kwaliteit van opnames

De filmopnames die je maakt met een professionele camera hebben een stuk betere kwaliteit dan goedkopere videocamera’s die verkocht worden. Dit komt onder andere door de grote hoeveelheid mogelijkheden die een professionele video camera biedt. Je kan onder andere nauwkeuriger en sneller scherpstellen vanwege de autofocus technologie en tevens wordt de ruis onder controle gehouden door de hoogwaardige technologie waar de camera over beschikt. Doordat je meer geheugenkaarten kan plaatsen is het ook mogelijk om op hetzelfde moment hoge kwaliteit opnames in HD te maken en lagere kwaliteit opnames in MP4. Als je gebruik maakt van de HD modus kan je tevens in snelheden van 180 fps filmen die nauwkeurig en haarscherp worden vastgelegd.

Andere redenen waarom je een hoge opnamekwaliteit hebt

Doordat je gebruik kan maken van ingebouwde filters kan je onder allerlei omstandigheden filmen, ongeacht het lichtbereik. De instellingen kan je handmatig aanpassen zoals de sluitertijd, de belichting, de verschillende filters en live opnames. Ook kan je kiezen om gebruik te maken van time lapses en slow of fastmotion beelden. Ook de beeldstabilisatie is een stuk beter bij een professionele video camera. Deze videocamera’s beschikken over goede sensoren die zorgen dat vloeiende bewegingen goed worden vastgelegd. Uiteraard kunnen de opname beelden nog bewerkt worden voordat je de productie afrondt.

Accessoires voor professionele videocamera’s

Doordat er vele bijpassende objectieven op de markt zijn voor verschillende doeleinden kan je de opnames maken waar je naar opzoek bent. Er zijn vele objectieven verkrijgbaar die krachtig zijn en geschikt voor een veeleisende gebruiker. Vaak wordt er een standaard objectief met de camera geleverd, maar als je liever een andere draaihoek of afstand wilt dan kan je een andere lens aanschaffen. Ook zijn er vele statieven beschikbaar. Tevens zijn er controllers verkrijgbaar waarmee je de camera op afstand kan besturen. Je kan hierbij denken aan een schouderstatief of een monopod. Zoals je merkt is de keuze voor accessoires erg groot op het gebied van professionele videocamera’s.

Gerelateerde berichten

5 tips voor een grote lenteschoonmaak

Emma Maes

Een tweedehands auto kopen? Hier enkele tips 

Emma Maes

De balans binnen een goede relatie

Emma Maes