Fashion

De designs van Michael Kors

Michael Kors was nog maar 19 lentes jong toen hij al een groot ontwerpsucces had. Hij mocht aan de slag voor modeboetiek Lothars in New York.  Hij studeerde toen nog aan het Fashion Institute of Technology. De modepers was positief over de collectie en dus besloot hij drie jaar later zijn eigen label op te richten, dat was in 1981. Zijn collecties hebben vanaf het begin af bestaan uit vrouwelijke, sportieve kleding, oftewel ‘casual chic’.

De kleding van Michael Kors heeft overduidelijk een Amerikaanse signatuur. Hij gebruikt erg luxe, dure materialen, zoals bijvoorbeeld suède, leer en allerlei soorten bont, daarmee onderscheidt hij zich van ontwerpers in hetzelfde genre. In al zijn collecties komen klassieke kledingstukken zoals de trenchcoat, het coltruitje, het simpele jurkje en de enorme bontjas terug. Ieder seizoen zijn deze items weer anders uitgevoerd, super knap als je dat al zo lang voor elkaar krijgt. Meer dan 35 jaar inmiddels.

Wie ‘Michael Kors’ zegt ’, denkt direct aan ‘de Michael Kors tas’. En dat klopt, de tassen van Michael Kors zijn altijd van goede kwaliteit en luxe afgewerkt en gelden dan ook als een echt modestatement. Wat heeft die tas wat andere niet hebben? Je herkent een echte Michael Kors tas aan: elegant, vrouwelijk, een perfect formaatje en meestal in een prachtige kleur. Hoewel Michael Kors groot fan is van een damestas in zwart, beige of wit, weet hij als geen ander opvallende items in bijvoorbeeld koraal- of pastelkleuren te ontwerpen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, de cross body bag bijvoorbeeld, maar ook de handtas en de rugtas.

De tassen uit iedere collectie van Michael Kors stralen kwaliteit en luxe uit. De cross body bag van Michael Kors is prachtig te combineren met een van zijn jurkjes voor een avondje uit. De rugtas maakt jouw alledaagse outfit net een stukje specialer en is daarom perfect om mee naar school te nemen. Een Michael Kors tas valt altijd op door het uitgeschreven of afgekorte, veelal gouden, Michael Kors logo. Dit en andere gouden of zilveren details maken dat de Michael Kors tas altijd een speciaal tintje heeft.

De tassen zijn altijd van extreem goede kwaliteit gemaakt, meestal leder.  Maar zijn collectie bestaat niet alleen uit tassen, ook zijn kleding is fantastisch. Van een chique jurkje tot een prachtige broek. Om het stralend middelpunt van ieder feest te zijn hoef je alleen nog een paar super gave high heels uit de collectie te bestellen.

Gerelateerde berichten

Pssst, de lente is in zicht!

Emma Maes

Wat verwachten ouders als het gaat om duurzaamheid en stijl bij kleding suits voor hun dochters?

Emma Maes

Het perfecte overhemd shoppen

Emma Maes