Lifestyle Living

Twee manieren om uw huis op een gezellige manier te verwarmen deze winter

De dagen worden weer kouder, de dagen weer wat korter en de huizen wat frisser. Om er voor te zorgen dat ge niet in de kou staat aankomende winter is het noodzakelijk na te denken over alle mogelijke manieren om het huis te verwarmen.

Verreweg de meeste moderne huizen hebben vandaag de dag een centraal verwarmingssysteem om de woning te verwarmen. Dit is echter niet genoeg voor iedereen! Sommigen onder ons hebben behoefte aan meer warmte in huis, die niet verkregen kan worden middels de centrale verwarming installatie. Voor degenen die deze andere soort warmte blieven, heb ik dit blog geschreven. Lees snel verder om erachter te komen wat u kunt doen voor een gezellig warm en knus huis!

Optie 1: Schaf een gaskachel aan

Tegenwoordig zijn er veel verschillende varianten van de klassieke open haard. Eén hiervan is de gaskachel. De gaskachels hebben vele voordelen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het feit dat ge gewoon een gaskachel ergens in huis kunt plaatsen, zonder daar een speciale lucht afvoer buis voor hoeft te laten pinstalleren. Geweldig toch?

Verder zijn gaskachels tegenwoordig niet meer te onderscheiden van een echte open haard. De gaskachel kan zo professioneel en mooi afwerkt worden geïnstalleerd in uw interieur, zodat ge al gauw vergeet dat ge ooit zonder heeft gezeten.

Behalve dit is het ook zo dat ge bij gaskachels het gemak geniet van even op een knopje drukken en gaan. Dit gemakkelijke systeem zit bij een traditionele open haard wel anders. Maar, de klassieke houtkachels zijn daardoor niet minder leuk.

Optie 2: Ge kiest toch voor een fijne houtkachel

Als ge wat meer van de klassieke manier houdt, dan bent ge helemaal thuis bij de houtkachels. Het zit namelijk zo: voor houtkachels weet ge dat ge wel wat meer moeite moet doen om hem aan te krijgen en het hout te verzamelen, maar er gaat niks boven een knisperend haarvuurtje aan het einde van een lange (werk)dag.

Bent u bang dat een open haard niet helemaal binnen uw interieur past? Geen zorgen, de traditionele open haard en houtkachels zijn door de professionals van van Manen en Visser voor u omgetoverd tot ware juweeltjes.

Zo is het heel goed mogelijk om bijvoorbeeld een zwevende houtkachel te laten installeren, midden in de zithoek. Op deze (één van de vele manieren van installatie) kunt ge toch van een moderne zithoek genieten onder de warmte van een heerlijk haardvuurtje.

Gerelateerde berichten

Waarom juist in 2022 investeren in crypto?

Emma Maes

Verschillende tegels

Emma Maes

Maak van je badkamer een tropische jungle

Emma Maes