tweedehands fietsen
Lifestyle

Waarom ik de overstap gemaakt heb naar tweedehands fietsen

Ik ben een enorme liefhebber van fietsen. Het is één van mijn favoriete bezigheden. Ik probeer elke dag wel een aantal kilometer te fietsen. Dat doe ik overigens al mijn hele leven. Volgens mij is het bij iedereen wel bekend dat het belangrijk is om minimaal elke dag dertig minuten te bewegen. Door dagelijks te fietsen lukt mij dat aardig. Fietsen draagt veel bij aan mijn gezondheid. Voorheen pakte ik nog wel eens de auto, maar de laatste jaren laat ik die steeds vaker staan. Vooral voor korte afstanden gebruik ik de fiets, maar ik pak hem ook steeds vaker voor iets langere afstanden. De fiets is namelijk niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar het draagt ook bij aan een beter milieu. Ik vind het belangrijk dat men zo duurzaam mogelijk leeft. En daarom heb ik sinds kort de overstap gemaakt naar tweedehands fietsen.

Tweedehands fietsen doorlopen een duurzaam proces

Een ander woord voor een tweedehands fiets is een refurbished fiets. Dat houdt in dat oude fietsen volledig worden opgeknapt en gerepareerd en dus vervolgens kunnen worden hergebruikt. Vaak zijn er namelijk nog veel onderdelen van een oude fiets die in een goede staat verkeren. Die komen nog goed van pas en kunnen dus nog prima worden hergebruikt. Uiteindelijk staan er dus minder fietsen af te takelen op straat en worden er bovendien minder nieuwe fietsen geproduceerd. Zoals je ziet is het een duurzaam proces dat beter is voor het milieu. Dat was overigens ook de grootste reden voor mijn overstap van nieuwe fietsen naar tweedehands fietsen. Op langer termijn is de keuze voor tweedehands fietsen veruit de verstandigste en ik ben blij dat ik die keuze gemaakt heb.

Waar let je op bij tweedehands fietsen?

Bij het kopen van een tweedehands fiets is het belangrijkste dat deze ook lekker fietst. Daarnaast wil je niet teveel geld kwijt zijn en moet de prijs van de fiets niet te hoog zijn. Verder is het belangrijk dat de fiets in een goede staat verkeert, zodat je er zeker nog een aantal jaar mee door kan. Met andere woorden moet de prijs-kwaliteitverhouding van de tweedehands fietsen in orde zijn. Overigens kun je nog kijken naar de vorm van de fiets. Er zijn namelijk verschillende soorten fietsen waaruit je kunt kiezen. Maar door de enorme keuze weet ik vrijwel zeker dat er vast en zeker eentje tussen zit die helemaal bij jou past.

Gerelateerde berichten

Waarom juist in 2022 investeren in crypto?

Emma Maes

7 tips voor de schoonste ramen

Emma Maes

Hoe kan je de foto’s op je smartphone écht gebruiken?

Emma Maes