Living

4 Tips om goed voor je kippen te zorgen

Als je zelf kippen hebt dan wil je natuurlijk zo goed mogelijk zorgen hiervoor. Het is dan ook wel belangrijk dat je weet hoe je dit het beste aan kunt pakken. Want wat moet je nou allemaal weten over kippen en hoe zorg je nou ervoor dat jouw kippen een gelukkig leven hebben? Het is sowieso sterk aan te raden om je goed in te lezen over kippen voordat je deze koopt. Je moet goed weten waar je aan begint, want de kippen verdienen een goede leefomgeving. Koop dus alleen kippen als je hier zeker weten goed voor kunt zorgen. Lees je daarom goed in en zoek voldoende informatie. Je kunt online op zoek gaan naar informatie, maar ook kun je in gesprek gaan met een expert. Een expert kan iemand zijn die bijvoorbeeld zelf al heel lang kippen heeft en die precies weet wat je wel en niet moet doen. Om je goed voor te bereiden zijn hier een aantal tips om je goed voor te bereiden.

1. check op bloedluizen

Als je een kippenhok hebt met hierin kippen dan is het goed als je af en toe checkt op bloedluizen. Bloedluizen zijn beesten die overdag verstopt zitten in kleine kieren, maar die in de nacht tevoorschijn komen en je kippen aanvallen voor bloed. Dit kan erg gevaarlijk zijn en bloedluis bestrijden is dan ook super belangrijk als je deze opmerkt. Roofmijt is de beste manier om van deze beesten af te komen, dus roofmijt tegen bloedluis is erg belangrijk om te onthouden. Let goed op de gezondheid van je kippen en je kunt checken op bloedluis door af en toe in de avond met een zaklamp in het kippenhok te kijken. 

2. Weet welk ras je hebt

Het is ook erg belangrijk dat je goed weet welk ras kip je hebt en wat dit ras nodig heeft van jou. Als je kippen gaat kopen moet je dus goed kijken welk ras voor jou geschikt is om te kopen. Doe goed onderzoek naar de soorten rassen en wat alles inhoudt. Koop pas een kip als je zeker weet dat je hier goed voor kunt zorgen. Elk kippenras heeft ook een eigen karakter dus hier moet je ook echt goed rekening mee houden.

3. Maak alles goed schoon

Hygiëne is erg belangrijk. Kippen zijn ook erg gevoelig voor bepaalde ziektes en dit wil je voor zijn. Zorg er voor dat de omgeving waar de kippen leven goed worden onderhouden. Je wilt zelf ook niet in een hele vieze omgeving leven. Ga ook online kijken welke producten je hebt best kunt inkopen om schoon te maken en doe hier je voordeel mee.

Gerelateerde berichten

Creëer de perfecte lichtinval door alle ramen

Emma Maes

Verhuizen? Zo gepiept met deze tips

Emma Maes

Updates voor een modern en stijlvol huis

Emma Maes