Living

Ideale tuinmeubelen vinden? Deze 3 tips helpen jou een handje!

Ga je jouw tuin opnieuw inrichten? Dan denk je allereerst na over de indeling. Waarschijnlijk reserveer je ook ruimte voor een veranda, pergola, overkapping of terras. Hierdoor kun je op zonnige dagen namelijk lekker in jouw tuin zitten. Je moet in dat geval niet vergeten tuinmeubelen te kopen. Vind je het lastig om geschikt meubilair voor in de tuin te vinden? De onderstaande 3 tips helpen jou hier een handje bij.

1. Wat wil je in jouw tuin?

Ga altijd eerst bij jezelf te raden voordat je op zoek gaat naar tuinmeubelen. Het is namelijk handig om te weten welke meubelen jij allemaal in jouw tuin wilt hebben. Als je een terras in jouw tuin hebt, raden wij je aan hier een tuinset neer te zetten. Deze set bestaat uit een tafel met stoelen, waardoor jij op mooie dagen in jouw tuin kunt zitten.

Heb je een relatief grote tuin? Dan is de kans groot dat er nog voldoende ruimte is voor andere meubelen. In dat geval is een loungeste aan te raden. Doordat zo’n set kussens bevat, kun jij er heerlijk in wegzakken. Ontbreekt het je aan de ruimte voor een loungeset? Of vind je dit niet wat? Kies dan voor ligstoelen. Met dit tuinmeubel kun jij eveneens goed ontspannen. Daarnaast pak je ook nog eens de nodige zonnestralen mee in een ligstoel en dat is een leuke bijkomstigheid.

2. Van welk materiaal moeten de meubelen gemaakt zijn?

In menig tuin in ons land zien we houten meubelen terug. Wanneer jij vooral natuurlijke materialen terug wilt laten keren, geniet hout waarschijnlijk jouw voorkeur. Toch zijn houten tuinmeubelen niet altijd een goede keuze. Waarom niet? Omdat hout gevoelig is voor het wisselende weer. Zo kan er bijvoorbeeld houtrot ontstaan als houten tuinmeubelen lange tijd blootgesteld worden aan vocht. Sla jij het tuinmeubilair na de zomer binnen op? Dan hoef jij je hier geen zorgen over te maken.

Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om tuinmeubelen binnen op te slaan. Heb jij hier thuis ook geen ruimte voor? Dan kun je beter kiezen voor meubelen die je het hele jaar buiten kunt laten staan. De sets op https://www.overstockgarden.be/nl/catalogus/loungesets/wicker-loungesets zijn in dat geval een goede keuze. Deze sets zijn namelijk bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Ze zijn gemaakt van Wicker, een vezel gemaakt van kunststof. Dit materiaal kan onder meer tegen water en vorst, maar ook tegen uv-straling. Als jij voor zo’n tuinset kiest, hoef jij je geen zorgen te maken over opbergruimte.

3. Kwaliteit is belangrijker dan de prijs

Heb je al voorzichtig naar tuinmeubelen gekeken? Dan is het vast geen geheim meer dat je jouw geld hier wel aan kwijt kunt raken. Veel mensen zoeken daarom naar goedkope alternatieven. Hier vind je er tegenwoordig ook genoeg van. Toch is het niet altijd verstandig om voor de goedkope tuinmeubelen te gaan. Waarom niet? Omdat deze vaak van mindere kwaliteit zijn. Zo zijn dergelijke meubelen bijvoorbeeld niet of nauwelijks bestand tegen het wisselende weer in ons land. Als jij ze het hele jaar buiten laat staan, is de kans groot dat je snel weer op zoek moet naar iets anders. Daarom kun je beter wat meer geld investeren in tuinmeubelen. Jij beleeft er dan namelijk langer plezier aan.

Gerelateerde berichten

Ontdek de verschillende soorten dakbedekking

Emma Maes

Geschikte ramen voor elke woning

Emma Maes

Waarom kiezen voor koeloplossingen huren of leasen?

Emma Maes