Lifestyle

Een tweedehands auto kopen? Hier enkele tips 

Voor veel mensen blijft de auto één van de belangrijkste vervoersmiddelen. Is jouw huidige auto aan vervanging toe of ga je voor het eerst een auto kopen, dan kan je voor een tweedehands model kiezen. Een tweedehands wagen aankopen is heel populair, omdat een nieuwe vaak heel duur kan zijn en omdat je ook bij tweedehandswagens veel keuze hebt. De keuze van je tweedehands wagen is niet altijd even gemakkelijk, want elke auto heeft zo zijn eigen voordelen en voor je het weet verzuip je in je zoektocht. Wij helpen je om de auto te vinden die je zoekt met enkele nuttige tips. 

Grote gezinnen 

Voor grote gezinnen is het niet altijd even gemakkelijk om een auto te vinden die aan alle wensen voldoet. Tot drie kinderen valt de zoektocht nog wel mee, want de meeste auto’s zijn uitgerust voor vijf personen, maar vanaf dan wordt de keuze veel beperkter. En je wil uiteraard nog steeds voldoende beenruimte hebben als iedereen in de auto zit. Een Opel tweedehands kopen is daarom een goede optie. De Opel Zafira is namelijk de perfecte gezinswagen. Het heeft een grote kofferbak waar nog twee extra zitplaatsen gecreëerd zijn, waardoor je dus zeven zitplaatsen hebt en iedereen nog voldoende beenruimte heeft om comfortabel mee te rijden. Het leuke aan deze auto is dat je veel ruimte hebt, maar dat de auto niet veel meer plaats inneemt dan een andere personenwagen. De Opel Zafira is namelijk 4,6 meter lang en 1,9 meter breed. Een gemiddelde personenwagen is 4,2 meter lang en 1,8 meter breed. Zoals je kan zien is het verschil dus niet zo heel groot.  Je hebt dus veel plek, maar je bent geen uren op zoek naar een parkeerplaats waar je ruime auto in past.

Een veilig gevoel

In de winter kan het wel eens glad zijn op de weg, waardoor mensen zich snel onveilig voelen in de auto. Pas daarom zeker je rijstijl aan aan het gladde wegdek. Winterbanden zorgen ervoor dat je sneller kan remmen en op die manier kan je je dus veiliger begeven door het verkeer. Vanaf de temperatuur tot onder de 7 graden zakt, heb je meer grip en zorgen ze voor een kortere remafstand, wat je zeker een veiliger gevoel gaat geven in het verkeer. Kijk aan het begin van de winter ook zeker je bandenspanning na, want door de lagere temperatuur krimpt de lucht in je banden en zullen ze dus minder hard gespannen staan. Als je banden niet voldoende opgespannen zijn, hebben ze minder grip wat zorgt voor slipgevaar, wat heel gevaarlijk is.

Uiteraard speelt ook het merk en model van je auto een rol. Volvo staat als sinds hun opstart bekend als een veilige auto die je niet in de steek zal laten tijdens de winter. Een Volvo xc60 tweedehands bijvoorbeeld is een heel veilige auto die je rust en ruimte biedt. Ideaal als je vaak lange afstanden moet afleggen. Volvo streeft naar geen ernstige gewonden meer tijdens autoaccident. Zo hebben ze assistentiesystemen die de bestuurder helpt om ongevallen te voorkomen of ze minder ernstig te maken. Een voorbeeld hiervan is de City Safety: die detecteert andere voertuigen, voetgangers of fietsers en je kan instellen dat je wagen automatisch zal remmen als dat nodig is. Anderen sturen bij als je over de wegmarkeringen rijdt zodat een ongeval vermeden kan worden. Je blijft uiteraard verantwoordelijk, maar kleine foutjes zullen minder grote gevolgen hebben. 

Zo goedkoop mogelijk

Ben je  een student zonder vast inkomen, maar zou je wel een auto willen aankopen? Kijk dan zeker niet alleen naar de aankoopprijs van de auto, want een auto kopen brengt blijvende kosten met zich mee zoals verzekering, brandstof en verkeersbelastingen. Hoe zuiniger je auto is, hoe lager je taksen zullen zijn en hoe minder je zal moeten tanken. Je hebt ook modellen waar je helemaal geen wegenbelasting op moet betalen zoals de Fiat Panda. Het is een kleine auto die ideaal is voor korte afstanden, wat dus perfect is voor studenten die net leren rijden en op zoek zijn naar hun eerste autootje. 

Je kan ook kiezen voor een auto die op LPG rijdt, want tanken is veel goedkoper. Je bent vaak maar 30 euro kwijt voor een volle tank, maar je moet er rekening mee houden dat je niet overal mag parkeren en LPG is niet in elk tankstation verkrijgbaar. Je verzekering en en wegentaksen zijn wel duurder. Dit is dus pas een voordelige optie voor als je langere afstanden aflegt. LPG is wel elk jaar aan het afnemen in populariteit.

Gerelateerde berichten

Afslanken met hulp

Emma Maes

Twee manieren om uw huis op een gezellige manier te verwarmen deze winter

Emma Maes

Leuke dingen doen breda

Emma Maes