Maximaal genieten
Living

Maximaal genieten van het mooie weer in je tuin

Het is eind februari en het lijkt alweer mei te zijn. Het wordt op plekken maar liefst 19 graden vandaag. Vooral tussen Antwerpen en Hasselt wordt het echt genieten vandaag. Klimaatverandering is echt wel een ding, maar goed. Dat betekent niet dat we er niet van kunnen genieten als het lekker weer is. Wat wij mensen veelal vergeten is dat in de tuin zitten eigenlijk het lekkerste is dat er is. Als je tuin een beetje op de zon staat natuurlijk, maar ook als hij aan de schaduwzijde is. In deze blog wil je ik vertellen over hoe je maximaal kunt genieten van het mooie weer in je eigen tuin.

Zonwering

Deze is voor als je de temperatuur in je tuin goed wilt kunnen regelen. Het kan al gauw te warm worden op je terras, vooral op dagen zoals dit. Daar is een zonwering handig voor. Je zorgt dat je een overkapping hebt, dat noem je een pergola. Dat is een soort frame die je neer kunt zetten bij je terras. Dan plaats je pergola zonwering. Met een afstandsbediening kun je dan heel makkelijk het klimaat bepalen van je terras. Als het gaat regenen is er niets aan de hand, daar is het tegen beschermd. Het fijne is dat je het nooit te warm hebt, en meestal niet te koud.

Vijvertje

Een vijver in je tuin zorgt ook voor een goede klimaatbeheersing. Je kunt er bovendien mooie vissen in doen, die niet veel verzorging eisen. Daar heb je dan ook weer plezier van. Als je een watervalletje neemt bij je vijver, heb je minder last van geluiden die van de straat komen. Het beste aan een vijver is nog dat je een excuus hebt om in je tuin te zijn. Je moet tenslotte je vissen eten geven, dus ga je meer naar buiten. Vervolgens besef je dat het heerlijk is in je tuin en blijf je hangen!

Schuifdeur

Met deze optie maak je je gehele tuin wat toegankelijker en meer luxe. Een goede glazen schuifdeur kan aan elke kant open. Het glas kan niet kapot, dus je hoeft niet bang te zijn voor spelende kinderen. Je kunt alle schuifdeuren openzetten om je huis goed te luchten, en het kost weinig moeite. Bovendien zorgen goede glazen schuifdeuren ook voor meer licht in je huis. Je maakt dus niet alleen je tuin aangenamer, maar ook je aangrenzende woonkamer. Een perfecte aanwinst voor een prettige atmosfeer in en rondom het huis.

Gerelateerde berichten

Sloten van goede kwaliteit

Emma Maes

Wanneer is het slim een traplift aan te schaffen?

Emma Maes

Je eigen man cave creëren

Emma Maes